Recept voor zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten

Zelfgemaakte zongedroogde tomaten. Verrukkelijk om aan je salade toe te voegen.

Recept zongedroogde tomaten

Ingrediënten:

  • 750 gram pomodoro tomaten
  • 5 gram zeezout
  • 25 gram Italiaanse kruiden
  • 30 gram honing
  • 30 gram olijfolie

Bereiding zongedroogde tomaten:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Halveer de tomaten.
  3. Haal de pitjes/sap eruit.
  4. Leg het bakpapier op de ovenplaat en verdeel de tomaten erover.
  5. Besprenkel de zeezout, Italiaanse kruiden, honing en olijfolie erover.
  6. Doe het geheel in de oven voor ongeveer 2 uur.

Goed voor zo’n 30 stuks. Gebruik er ongeveer 5 per salade. Per portie (5 stuks) bevatten ze 85 – 95 kcal.

Handige tips:

Je kan ze makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren, dus je kan ze de hele week toevoegen aan je maaltijden.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 539 kcal
Koolhydraten 47 gram
Eiwitten 5 gram
Vetten 8 gram

Heb jij nou ook een lekker recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten, laat het ons dan via een reactie weten!

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram