Zongedroogde tomaten

Zelfgemaakte zongedroogde tomaten à la TLV. Verrukkelijk om aan je salade toe te voegen.

Ingrediënten:

  • 750 gram pomodoro tomaten
  • 5 gram zeezout
  • 25 gram Italiaanse kruiden
  • 30 gram honing
  • 30 gram olijfolie

Bereiding zongedroogde tomaten:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Halveer de tomaten.
  3. Haal de pitjes/sap eruit.
  4. Leg het bakpapier op de ovenplaat en verdeel de tomaten erover.
  5. Besprenkel de zeezout, Italiaanse kruiden, honing en olijfolie erover.
  6. Doe het geheel in de oven voor ongeveer 2 uur.

Goed voor zo’n 30 stuks. Gebruik er ongeveer 5 per salade. Per portie (5 stuks) bevatten ze 85 – 95 kcal.

Handige tips:

Je kan ze makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren, dus je kan ze de hele week toevoegen aan je maaltijden.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 539 kcal
Koolhydraten 47 gram
Eiwitten 5 gram
Vetten 8 gram

Heb jij nou ook een lekker recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten, laat het ons dan via een reactie weten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen