Zelfgemaakte zongedroogde tomaten. Verrukkelijk om aan je salade toe te voegen.
Recept zongedroogde tomaten
Ingrediënten:
- 750 gram pomodoro tomaten
- 5 gram zeezout
- 25 gram Italiaanse kruiden
- 30 gram honing
- 30 gram olijfolie
Bereiding zongedroogde tomaten:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Halveer de tomaten.
- Haal de pitjes/sap eruit.
- Leg het bakpapier op de ovenplaat en verdeel de tomaten erover.
- Besprenkel de zeezout, Italiaanse kruiden, honing en olijfolie erover.
- Doe het geheel in de oven voor ongeveer 2 uur.
Goed voor zo’n 30 stuks. Gebruik er ongeveer 5 per salade. Per portie (5 stuks) bevatten ze 85 – 95 kcal.
Handige tips:
Je kan ze makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren, dus je kan ze de hele week toevoegen aan je maaltijden.
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 539 kcal
Koolhydraten 47 gram
Eiwitten 5 gram
Vetten 8 gram
Heb jij nou ook een lekker recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten, laat het ons dan via een reactie weten!