Zoete aardappel stamppot met rode bieten
03 september 2017 

Zoete aardappel stamppot met rode bieten

Recept zoete aardappel stamppot met rode bieten 

Zoete aardappel stamppot met rode bieten, een passend gerecht voor in de winter! De zoete aardappel is erg gezond en bevat veel voedingsvezels, vitamines en antioxidanten. De combinatie met appel en rode bieten zorgt voor een echte smaakbeleving. Het gerecht bevat veel koolhydraten wat ervoor kan zorgen dat je wat extra energie krijgt. Je zou deze maaltijd dus goed kunnen eten voor je training. Zorg er wel voor dat er ongeveer twee uur tussen de maaltijd en de training in zit.

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappels
  • 200 gram rode bieten
  • 1 appel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap, vers
  • 1 eetlepel olijfolie extravierge
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 4 theelepels roomboter
  • 3 takjes verse koriander

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukken .
  2. Kook vervolgens de aardappels.
  3. Was en schil de appel en rode biet en rasp ze vervolgens beide.
  4. Doe de olijfolie, citroensap, tomatenpuree, kaneel en paprikapoeder bij elkaar en mix het geheel met een staafmixer. Voeg eventueel wat citroensap of zout toe.
  5. Meng de geraspte appel en rode biet met de dressing en maak het af met wat koriander.
  6. Zodra de aardappels gekookt zijn, giet je het water af en voeg je een klontje boter toe. Stamp vervolgens de aardappels tot een smeuïge massa.
  7. Meng tot slot de bieten door de aardappelpuree.

Voedingswaarden

  • 991 kcal
  • 148 gram koolhydraten
  • 14 gram eiwitten
  • 31 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze curry met basmati rijst. Klik hier voor het recept!

Over de schrijver
Reactie plaatsen