Zoete aardappel met geitenkaas
18 november 2015 

Zoete aardappel met geitenkaas

Zoete aardappel met geitenkaas is in één woord; verrukkelijk! Dus wil je iets ontzettend lekkers en makkelijk klaar te maken? Dan is dit een gerecht voor jou!

De zoete aardappel is al lange tijd mijn favoriet, maar dit gerecht heb ik sinds kort ontdekt en één ding weet ik zeker; deze gaat regelmatig terugkomen in mijn voedingspatroon. Naast de gebakken zoete aardappels met kaneel, is dit er ook één die in de top 10 komt te staan. Check it out!

Recept zoete aardappel met geitenkaas

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 600 gram zoete aardappel (3 stuks)
  • 50 gram geitenkaas
  • 5 ml olijfolie
  • Zeezout
  • Eventueel honing naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en smeer de aardappel in met de olijfolie.
  3. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de aardappel met de schil omhoog.
  4. Laat 40 minuten garen in de oven.
  5. Haal de aardappel uit de oven na 40 minuten en maak met een theelepel een klein geultje in de aardappel.
  6. Bestrooi het geultje met zout en geitenkaas.
  7. Leg ze nu voor 10 minuten in de oven en doe eventueel de laatste 3 minuten wat honing over de geitenkaas en zoete aardappel.

Voedingswaarden (ex. honing)

Calorieën 734 kcal
Koolhydraten 124 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 17 gram

Je kan dit natuurlijk ook zien als een bijgerecht bij je avondmaal. Neem er dan een lekker stukje biefstuk bij en een kleine salade om het helemaal af te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen