Recept zoete aardappel met geitenkaas

Zoete aardappel met geitenkaas

Zoete aardappel met geitenkaas is in één woord; verrukkelijk! Dus wil je iets ontzettend lekkers en makkelijk klaar te maken? Dan is dit een gerecht voor jou!

De zoete aardappel is al lange tijd mijn favoriet, maar dit gerecht heb ik sinds kort ontdekt en één ding weet ik zeker; deze gaat regelmatig terugkomen in mijn voedingspatroon. Naast de gebakken zoete aardappels met kaneel, is dit er ook één die in de top 10 komt te staan. Check it out!

Recept zoete aardappel met geitenkaas

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 600 gram zoete aardappel (3 stuks)
 • 50 gram geitenkaas
 • 5 ml olijfolie
 • Zeezout
 • Eventueel honing naar smaak

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en smeer de aardappel in met de olijfolie.
 3. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de aardappel met de schil omhoog.
 4. Laat 40 minuten garen in de oven.
 5. Haal de aardappel uit de oven na 40 minuten en maak met een theelepel een klein geultje in de aardappel.
 6. Bestrooi het geultje met zout en geitenkaas.
 7. Leg ze nu voor 10 minuten in de oven en doe eventueel de laatste 3 minuten wat honing over de geitenkaas en zoete aardappel.

Voedingswaarden (ex. honing)

Calorieën 734 kcal
Koolhydraten 124 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 17 gram

Je kan dit natuurlijk ook zien als een bijgerecht bij je avondmaal. Neem er dan een lekker stukje biefstuk bij en een kleine salade om het helemaal af te maken.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram