Recept zoet notenbrood
Zoet notenbrood, heerlijk brood wat absoluut smullen geblazen is! Zoet notenbrood is makkelijk te maken en je kunt het ook bewaren voor elk moment van de dag. Door de vele noten bevat deze maaltijd wel veel calorieën, maar zolang je niet structureel teveel calorieën eet, kan deze maaltijd prima.
Ingrediënten
- 600 gram rauwe noten (hazelnoten, walnoten, amandelen en pecan noten)
- 6 eieren (M)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ theelepel zeezout
- 4 eetlepels kokosrasp
- 25 gram vijgen
- 25 gram rozijnen
- 25 gram dadels
- 25 gram abrikozen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Klop de eieren met een garde of staafmixer goed los.
- Voeg de kokos en de vulling van noten en vruchten toe.
- Doe alles in een cakeblik en dek het af met aluminiumfolie.
- Zet het notenbrood in het midden van de oven
- Verwijder het aluminiumfolie na de eerste 40 minuten en bak vervolgens zonder folie nog 40 minuten.
- Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
- Snijd het tot slot in plakjes en bewaar het in de koelkast of in de vriezer.
Voedingswaarde totaal
- 5021 calorieën
- 154 gram koolhydraten
- 178 gram eiwitten
- 402 gram vet
Smaakt dit naar meer? Check dan ook ons andere recept: Oma’s notenbrood. Het recept vind je hier.