Zalm broodje met soja wasabi mayonaise
30 juni 2014 

Zalm broodje met soja wasabi mayonaise

Het zalm broodje met soja wasabi mayonaise is een mooi gerecht als lunch op een zomerse dag!

Ingrediënten:

  • 70 gram volkoren brood
  • 100 gram gerookte zalm
  • 20 gram veldsla
  • 10 gram rucola
  • 30 gram bosui
  • 50 gram zongedroogde tomaten (recept hiervan vind je in een post op 24 mei)
  • 5 gram sesamzaadjes

Ingrediënten soja-wasabi-mayonaise (voor 4 personen):

  • 1 eidooier
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel wasabi
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • paar druppels sesamolie

Bereiding soja-wasabi-mayonaise:

  1. Klop de eidooier, citroensap en wasabi op tot een schuimige massa.
  2. Voeg hier druppelsgewijs de olie bij en klop onophoudelijk.
  3. Schenk als de massa dikker begint te worden, de olie in een dun straaltje hierbij.
  4. Voeg halverwege de soja-saus toe en klop met de rest van de olie tot een mooie dikke mayonaise.
  5. Meng er als laatste de sesamolie door.

Bereiding broodje zalm:

  1. Was de sla en rucola in een sla centrifuge.
  2. Snijd de bosui fijn.
  3. Serveer het brood op een bord en leg daarover de sla, rucola, gerookte zalm, zongedroogde tomaten en bosui.
  4. Serveer als laatste de sesamzaadjes en de soja-wasabi-mayonaise.

Eet smakelijk!

Handige tip:

Vervang de gerookte zalm voor rauwe zalm.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 649 kcal
Koolhydraten 38 gram
Eiwitten 36 gram
Vetten 38 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen