Het zalm broodje met soja wasabi mayonaise is een mooi gerecht als lunch op een zomerse dag!
Recept zalm broodje met soja wasabi mayonaise
Ingrediënten:
- 70 gram volkoren brood
- 100 gram gerookte zalm
- 20 gram veldsla
- 10 gram rucola
- 30 gram bosui
- 50 gram zongedroogde tomaten (recept hiervan vind je in een post op 24 mei)
- 5 gram sesamzaadjes
Ingrediënten soja-wasabi-mayonaise (voor 4 personen):
- 1 eidooier
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel wasabi
- 200 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel sojasaus
- paar druppels sesamolie
Bereiding soja-wasabi-mayonaise:
- Klop de eidooier, citroensap en wasabi op tot een schuimige massa.
- Voeg hier druppelsgewijs de olie bij en klop onophoudelijk.
- Schenk als de massa dikker begint te worden, de olie in een dun straaltje hierbij.
- Voeg halverwege de soja-saus toe en klop met de rest van de olie tot een mooie dikke mayonaise.
- Meng er als laatste de sesamolie door.
Bereiding broodje zalm:
- Was de sla en rucola in een sla centrifuge.
- Snijd de bosui fijn.
- Serveer het brood op een bord en leg daarover de sla, rucola, gerookte zalm, zongedroogde tomaten en bosui.
- Serveer als laatste de sesamzaadjes en de soja-wasabi-mayonaise.
Eet smakelijk!
Handige tip:
Vervang de gerookte zalm voor rauwe zalm.
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 649 kcal
Koolhydraten 38 gram
Eiwitten 36 gram
Vetten 38 gram