Wrap met kip en rodebiet

Wrap met kip en rode bieten

Veel mensen vragen zich af wat wij eten op een wedstrijddag (judo). De voeding is bij ons beide heel verschillend. Melvin houdt op zo’n dag meer van de ‘simpele’ maaltijden en ik eet veel meer complexere maaltijden. We doen hetgeen waar we ons prettig bij voelen en wat werkt voor ons!

Hierbij deel ik graag met jullie een van mijn maaltijden van mijn wedstrijddag van afgelopen zaterdag (dat was overigens een kwalificatie toernooi voor het Nederlands Kampioenschap begin oktober).

Recept wrap met kip en rode bieten

Ingrediënten

 • 55 gram wrap
 • 25 gram humus
 • 15 gram veldsla
 • 35 gram avocado
 • 75 gram kipfilet
 • 5 gram kokosolie
 • 40 gram rode bieten (gekookt)
 • 40 gram Hüttenkäse

Bereiding

 1. Kook de rode bieten circa 2 uur.
 2. Bak de kip in de pan op middel-laag vuur, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
 3. Was de sla in een sla centrifuge.
 4. Snijd de avocado in stukjes.
 5. Besmeer de wrap in met humus en verdeel de overige ingrediënten over de wrap.
 6. Rol de wrap op en geniet!

Voedingswaarden

Aantal personen: 1
Calorieën 437 kcal
Koolhydraten 22 gram
Eiwitten 30 gram
Vetten 25 gram

We zijn overigens beide geplaatst voor het NK. Melvin is 2e geworden in de gewichtsklasse tot 90 kg en ik ben kampioen geworden in de gewichtsklasse tot 73 kg.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram