Wrap met kip en rode bieten
07 september 2015 

Wrap met kip en rode bieten

Veel mensen vragen zich af wat wij eten op een wedstrijddag (judo). De voeding is bij ons beide heel verschillend. Melvin houdt op zo’n dag meer van de ‘simpele’ maaltijden en ik eet veel meer complexere maaltijden. We doen hetgeen waar we ons prettig bij voelen en wat werkt voor ons!

Hierbij deel ik graag met jullie een van mijn maaltijden van mijn wedstrijddag van afgelopen zaterdag (dat was overigens een kwalificatie toernooi voor het Nederlands Kampioenschap begin oktober).

Ingrediënten

  • 55 gram wrap
  • 25 gram humus
  • 15 gram veldsla
  • 35 gram avocado
  • 75 gram kipfilet
  • 5 gram kokosolie
  • 40 gram rode bieten (gekookt)
  • 40 gram Hüttenkäse

Bereiding

  1. Kook de rode bieten circa 2 uur.
  2. Bak de kip in de pan op middel-laag vuur, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  3. Was de sla in een sla centrifuge.
  4. Snijd de avocado in stukjes.
  5. Besmeer de wrap in met humus en verdeel de overige ingrediënten over de wrap.
  6. Rol de wrap op en geniet!

Voedingswaarden

Aantal personen: 1
Calorieën 437 kcal
Koolhydraten 22 gram
Eiwitten 30 gram
Vetten 25 gram

We zijn overigens beide geplaatst voor het NK. Melvin is 2e geworden in de gewichtsklasse tot 90 kg en ik ben kampioen geworden in de gewichtsklasse tot 73 kg.

Over de schrijver
Reactie plaatsen