Whey bananen brood

Recept Whey bananen brood

Maak gemakkelijk en snel je eigen brood. Met dit recept kun je in je eigen keuken een heerlijk brood maken. Het brood is rijk aan eiwitten, koolhydraten en in verhouding weinig vetten. Door de bananensmaak heeft het brood een zoete smaak. Hierdoor kun je het gezond houden door niet te veel suiker toe te voegen. Dit bananenbrood kun je ideaal mee nemen en is een perfect tussendoortje.

 

Ingrediënten:

  • 3 eieren (M)
  • 3 overrijpe bananen (M)
  • 6 medjoul dadels zonder pit
  • 160 gram havermoutmeel
  • 60 gram whey eiwitpoeder (chocolade)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 courgette
  • 2 theelepels kokosolie

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 175 graden.
  2. Rasp de courgette.
  3. Mix de bananen en de dadels, samen met de courgette in een staafmixer.
  4. Voeg de eieren, het bakpoeder, havermoutmeel en de eiwitpoeder toe en mix het tot een mooi beslag.
  5. Vet je cakevorm in met de kokosolie en giet het beslag erin.
  6. Plaats de cake in de voorverwarmde oven voor 45 minuten. Steek tegen het einde van de baktijd een houten prikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
  7. Laat de cake afkoelen en bewaar de cake in de koelkast.

 

Voedingswaarde totaal:

  • 1941 calorieën
  • 277 gram koolhydraten
  • 112 gram eiwitten
  • 39 gram vet

Wil je meer variaties van gezond brood? Check dan eens dit recept voor kwarkbrood. Het recept vind je hier. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen