Wat is een Small Group Training Session?

Small Group Training (SGT) biedt een unieke combinatie van de voordelen van persoonlijke training en de dynamiek van groepslessen. Dit artikel duikt in de wereld van SGT, met uitleg en aandacht over hoe het wordt aangeboden bij ZERO23 Health Studios.

1. Definitie van Small Group Training

Kernconcept: Small Group Training sessies zijn in wezen hetzelfde als persoonlijke trainingen, maar dan in een kleine groep van maximaal tien personen. Deze sessies zijn populair vanwege de betaalbaarheid en de mogelijkheid om met vrienden te trainen. De sessies zijn op maat gemaakt voor de fitness- en gezondheidsproblemen van elk lid, met een persoonlijke trainer (PT) die optreedt als coach en voedingsplannen opstelt om de trainingssessies aan te vullen.

2. Framework van Small Group Training

Structuur van het Programma: Een effectief SGT-programma bestaat meestal uit minder dan tien deelnemers, met een instructeur die niet meedoet met de training. De programma's zijn vaak vier tot zes weken lang, met als doel zichtbare resultaten te laten zien. Er zijn drie algemene modellen van SGT: op apparatuur gebaseerd, vaardigheidsgebaseerd, of op uitkomsten gebaseerd.

3. Small Group Training bij ZERO23

Aanpak van ZERO23: ZERO23 Health Studios biedt SGT-sessies aan met een maximale groepsgrootte van zes personen. Deze sessies zijn gericht op het behalen van gezondheidsdoelen zoals afvallen, sterker worden, of een gezondere levensstijl ontwikkelen. ZERO23 gelooft sterk in de kracht van persoonlijke aandacht en biedt een sociale dimensie aan de trainingen. Deelnemers motiveren en inspireren elkaar, wat zorgt voor een plezierige en gezellige trainingservaring.

Aangeboden Lessen: Bij ZERO23 Health Studios kun je kiezen uit verschillende soorten SGT, waaronder Strength & Conditioning, Bokszaktraining, en Boks(zak)/circuit training. Deze trainingen zijn ontworpen om aan te sluiten bij jouw niveau en doelstellingen.

Voordelen voor Leden: SGT biedt een betere waarde voor geld, is meer individueel en specifiek, verhoogt persoonlijke verantwoordelijkheid, maakt fitness leuker, en is resultaatgericht.

Conclusie

Small Group Training is een effectieve manier om fitnessdoelen te bereiken in een ondersteunende en motiverende omgeving. Voor sportscholen biedt het kansen voor groei en ledenbehoud, terwijl het voor deelnemers een betaalbare, persoonlijke en plezierige trainingservaring biedt. Met de speciale aanpak van ZERO23 Health Studios kunnen leden genieten van de voordelen van zowel groepsdynamiek als individuele aandacht, wat leidt tot betere resultaten en een hogere tevredenheid.


Bedankt voor je bezoek aan Zero23 Blijf ons volgen voor praktische fitnessadviezen, persoonlijke trainingstips en klantverhalen. Deel je ervaringen en sluit je aan bij onze gesprekken op sociale media. Zet je fitnessreis voort met Zero23 en bereik je doelen samen met ons. Tot de volgende training!

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram