Suiker of vet

Wat gezonder is? Suiker of Vet?

Gister op NPO een aflevering over wat gezonder is? Suiker of Vet?

Je hoort de laatste tijd vaak dat mensen ‘verslaafd zijn aan suiker’, maar klopt deze uitspraak wel? Want pak jij in huis de suikerpot en neem je daar een hap uit? Of neem je een hap pure roomboter (vet)? Wij denken van niet.

Genot werkt verslavend

Genot is hetgeen wat verslavend is. Cola met prik wilt iedereen, maar cola zonder prik is niet lekker. Het gaat allemaal om de combinatie van smaken. Dus de combinatie van het zout, de vetten, de suikers, de structuur, etc. Denk maar eens aan het heerlijke patatje met mayonaise of het ijsje gevuld met stukjes chocola. Er komen namelijk stofjes aan in je hersenen die een heel prettig gevoel geven zodra jij complexe voeding eet.

In deze samenleving is het niet zo makkelijk om de verleidingen te weerstaan, want het is overal verkrijgbaar en het is ook nog eens betaalbaar. Daarnaast heb je nog de goede marketing campagnes van de producenten en de mooie verpakkingen. Om gezond te eten komt er doorzettingsvermogen om de hoek kijken. Het vraagt veel van je wilskracht. Je hebt een voorraad wilskracht en dat kan uitgeput raken. Dat zal aangevuld moeten worden door te ontspannen, rust te nemen, etc.

Gezonde gewoontes leidend

Uiteindelijk gaat het erom dat je gezondere gewoontes gaat integreren in je levensstijl, waardoor het steeds meer een automatisme wordt om de ongezonde voedingsmiddelen te laten staan. 

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram