Verse jus of cola

Verse Jus of Coca Cola?

Verse Jus of Coca Cola? Het maakt niet uit

Een verse glas jus bij het onbijt, dat zien we graag. Het is niet alleen heel erg lekker, het bevat ook nog eens lekker veel vitamine C. Maar… zitten er in een glas Jus ook erg veel suikers, fruitsuikers in dit geval. Nu zal je misschien denken dat dit gezond is, maar niets is minder waar. Suikers zijn suikers. Zowel versgeperste vruchtensap als sinaasappel uit een pak, bestaan voornamelijk uit suikers. Een vergissing is dat mensen denken dat vruchten suikers beter zijn dan toegevoegde suikers. Dit is niet het geval. Suiker uit sinaasappelsap is exact vergelijkbaar met suikers uit frisdrank.

Sinaasappels bevat daarnaast wel veel vitamine C, dit is ook tot een zekere hoogte belangrijk, maar dat kun je ook uit een gewone sinaasappel halen. Bij de bereiding van verse Jus gaan er veel voedingsstoffen verloren. In sinaasappelsap zijn de vezels die in fruit zitten verdwenen. In een gewone sinaasappel zitten dus in vergelijking met een vers geperste jus, meer vezels en minder suiker. Die meer suikers komen vooral omdat je meerdere sinaasappels gebruikt voor 1 glas jus.

Dus drink jij veel versgeperste Jus? Wees je bewust van de hoeveelheid suikers!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram