Verse Jus of Coca Cola?
Verse Jus of Coca Cola?

Verse Jus of Coca Cola? Het maakt niet uit

Een verse glas jus bij het onbijt, dat zien we graag. Het is niet alleen heel erg lekker, het bevat ook nog eens lekker veel vitamine C. Maar… zitten er in een glas Jus ook erg veel suikers, fruitsuikers in dit geval. Nu zal je misschien denken dat dit gezond is, maar niets is minder waar. Suikers zijn suikers. Zowel versgeperste vruchtensap als sinaasappel uit een pak, bestaan voornamelijk uit suikers. Een vergissing is dat mensen denken dat vruchten suikers beter zijn dan toegevoegde suikers. Dit is niet het geval. Suiker uit sinaasappelsap is exact vergelijkbaar met suikers uit frisdrank.

Sinaasappels bevat daarnaast wel veel vitamine C, dit is ook tot een zekere hoogte belangrijk, maar dat kun je ook uit een gewone sinaasappel halen. Bij de bereiding van verse Jus gaan er veel voedingsstoffen verloren. In sinaasappelsap zijn de vezels die in fruit zitten verdwenen. In een gewone sinaasappel zitten dus in vergelijking met een vers geperste jus, meer vezels en minder suiker. Die meer suikers komen vooral omdat je meerdere sinaasappels gebruikt voor 1 glas jus.

Dus drink jij veel versgeperste Jus? Wees je bewust van de hoeveelheid suikers!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen