Recept voor tropische fruit salade

Tropische fruitsalade

Een gezonde tropische fruitsalade, of toch niet? Het klopt dat fruit erg gezond is en veel vitamines bevat. Toch bevat fruit ook calorieën. Veel mensen vinden dat ze altijd gezond eten en zijn verbaasd als ze niet in gewicht afvallen. Dit komt omdat ook de ‘gezonde’ producten calorieën bevatten.

Kijk maar eens naar dit gerecht. Het bestaat uit bijna alleen maar fruit maar bij elkaar krijg je toch zo’n 700 calorieën binnen. Als je wilt afvallen, draait het uiteindelijk erom dat je op een dag meer energie verbrandt, dan dat je aan energie binnen krijgt. Kijk daarom niet alleen of producten ‘gezond’ zijn maar let ook op het aantal calorieën dat ze bevatten.

Eet smakelijk;)

Ingrediënten

 • Sap van 1 citroen
 • 2 eetlepels honing
 • 4 plakken ananas
 • 1 mango
 • 2 eetlepels kokosrasp
 • 3 takjes munt

Bereiding

 1. Pers de citroen uit en meng de honing erdoor.
 2. Snijd de ananas en mango in stukjes.
 3. Marineer de mango in de citroensap met honing. Laat vervolgens 10 minuten staan.
 4. Bak de kokos in de pan (zonder olie) mooi bruin.
 5. Mix al het fruit en sprenkel de kokos en munt over het fruit.

Voedingswaarden

 • 701 kcal
 • 127 gram koolhydraten
 • 6 gram eiwitten
 • 14 gram vet

Probeer ook eens onze gezonde wentelteefjes met kaneel en fruit! Klik hier voor het recept.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram