Vanille Pancakes

De TLV Vanille Pancakes zijn heerlijk als ontbijt, tussendoor, lunch, maaltijd voor de training of na de training. De maaltijd zit hoog in de eiwitten en heeft een smaak waar je niet snel ’nee’ tegen zegt. Ze zijn snel te bereiden, dus geen excuses dat er geen tijd is om ze te maken.

Ingrediënten:

 • 300 gram Griekse yoghurt 0%
 • 60 gram whey eiwit vanille
 • 100 gram havermout
 • 200 ml amandelmelk 
 • 2 hele eieren en 2 eiwit
 • 10 gram kokosvet

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar zodat het een mooi beslag wordt.
 2. Doe de kokosvet in de pan of op de plaat en schenk met een kleine juslepel elke keer wat beslag in de pan of op de plaat zodat je mooie kleine ronde pancakes krijgt. Laat het in de pan op laag vuur staan totdat de onderkant goudbruin is. Draai de pancakes om en laat die kant ook zo lang liggen totdat die kant ook goudbruin is. Als je het met de plaat bereid, zet je de plaat op 160-170 graden. 
 3. Serveer het geheel eventueel met honing.
 4. Eet smakelijk!

Het beslag is goed voor +/- 15 kleine pancakes.

Van deze maaltijd kan je dus prima twee of drie keer eten. Bewaar de overige pancakes in de koelkast. Wil je de koolhydraten wat verhogen in de maaltijd? Doe er dan wat extra havermout bij.

Handige tip:

Serveer tip:

Bestrooi de pancakes met honing (zie foto) en/of blauwe bessen. Spreek met jezelf af hoeveel je er maximaal neemt per dag, want ze zijn erg verslavend 😉

Voedingswaarden:

Aantal personen: 5
Calorieën 1097 kcal
Koolhydraten 82 gram
Eiwitten 120 gram
Vetten 33 gram

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

3 comments on “Vanille Pancakes”

 1. De gerechten en beschrijvingen zijn lekker en gezond, maar zijn ze ook om ermee te kunnen afvallen.. De ingrediënten die gebruikt worden zijn van goede en gezonde kwaliteit. Ik hoop dat mijn gewicht hiermee zal worden verbeterd., Ik dank u.

  Vervolgens wens ik U veel succes toe met het bedenken van uw recepten.

  Met vriendelijke groeten,

  Janet

  1. Beste Janet,

   Bedankt voor je reactie en vraag.

   De energie balans is leidend om gewicht te verliezen.
   Het is daarbij goed om te weten dat iedereen op zijn eigen tempo afvalt en dat de veranderingen per persoon verschillend zijn, maar een negatieve energiebalans zorgt altijd voor een verlaging van het vetpercentage.

   Er bestaan geen wonderpillen, quick fixes of super shakes. Als je wilt afvallen is een negatieve energiebalans dus noodzakelijk. Een positieve energiebalans (meer eten dan je verbruikt) veroorzaakt gewichtstoename.

   Wij wensen je veel succes. Mocht je hulp nodig hebben, stuur dan even een mailtje naar [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram