Aruba salade

Een heerlijke frisse salade voor een zomerse dag.

Ingrediënten:

  • 100 gram kipfilet
  • 20 gram ijsbergsla
  • 35 gram gemengde sla
  • 50 gram wortel
  • 60 gram zoete paprika (rood en geel)
  • 20 gram groene paprika
  • 15 gram pijnboompitten
  • 25 gram tomaat
  • 5 gram kokosolie
  • 5 gram olijfolie
  • paprikapoeder en zeezout

Dressing:

  • 50 gram magere yoghurt
  • 2 gram bieslook
  • 2 gram peterselie
  • 1 teen knoflook

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kip in reepjes en bak de kip op laag vuur goudbruin in kokosolie met wat paprikapoeder en zeezout.
  3. Was de ijsbergsla en gemengde sla in de slacentrifuge.
  4. Maak het bord op met de sla, tomaat en geraspte wortel.
  5. Smeer de paprika’s in met olijfolie en doe ze 8 min in de oven.
  6. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze goudbruin zijn.
  7. Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je ze over de salade.

Dressing:

  1. Doe de yoghurt in een kom.
  2. Hak de bieslook, knoflook en peterselie fijn en voeg deze toe bij de yoghurt.
  3. Meng de dressing en doe dit over de salade.

Voedingstip:

Als avondeten kan je er nog wat zoete aardappels bij serveren. Bak de aardappels in kokosolie met daarover wat kaneel. Erg lekker als bijgerecht.

Voedingswaarden:

Personen: 1
Kcal 412 calorieën
Koolhydraten 12 gram
Eiwitten 38 gram
vetten 23 gram

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen