Aruba salade
Aruba salade

Een heerlijke frisse salade voor een zomerse dag.

Recept Aruba salade

Ingrediënten:

  • 100 gram kipfilet
  • 20 gram ijsbergsla
  • 35 gram gemengde sla
  • 50 gram wortel
  • 60 gram zoete paprika (rood en geel)
  • 20 gram groene paprika
  • 15 gram pijnboompitten
  • 25 gram tomaat
  • 5 gram kokosolie
  • 5 gram olijfolie
  • paprikapoeder en zeezout

Dressing:

  • 50 gram magere yoghurt
  • 2 gram bieslook
  • 2 gram peterselie
  • 1 teen knoflook

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kip in reepjes en bak de kip op laag vuur goudbruin in kokosolie met wat paprikapoeder en zeezout.
  3. Was de ijsbergsla en gemengde sla in de slacentrifuge.
  4. Maak het bord op met de sla, tomaat en geraspte wortel.
  5. Smeer de paprika’s in met olijfolie en doe ze 8 min in de oven.
  6. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze goudbruin zijn.
  7. Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je ze over de salade.

Dressing:

  1. Doe de yoghurt in een kom.
  2. Hak de bieslook, knoflook en peterselie fijn en voeg deze toe bij de yoghurt.
  3. Meng de dressing en doe dit over de salade.

Voedingstip:

Als avondeten kan je er nog wat zoete aardappels bij serveren. Bak de aardappels in kokosolie met daarover wat kaneel. Erg lekker als bijgerecht.

Voedingswaarden:

Personen: 1
Kcal 412 calorieën
Koolhydraten 12 gram
Eiwitten 38 gram
vetten 23 gram

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen