Rosbief salade

We hebben weer een geweldig recept voor je klaarstaan! Dit keer is het een recept van een rosbief salade. De salade bevat flink wat eiwitten en vetten maar is laag in koolhydraten. Ideaal voor iemand die weinig koolhydraten wil innemen op dag. De salade kan als lunch of diner gegeten worden maar kan voor sommige mensen ook als tussendoortje dienen.

Ben jij dol op salades? Kijk dan eens in onze TLV-community. Hier staan genoeg salades om een tijdje mee voort te kunnen!

Ingrediënten

  • 100 gram runder rosbief bereid
  • 50 gram gemengde sla
  • 15 gram bosui
  • 50 gram tomaten
  • 25 gram rauwe cashewnoten
  • 1/3 avocado
  • 100 ml tomatensap
  • 1 eetlepel frietsaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • Citroensap naar smaak

Bereiding

  1. Was de sla onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het op een bord.
  2. Rol de stukjes rosbief op en verdeel het over de sla
  3. Snijd de bosui, tomaten en avocado in stukjes
  4. Crunch de cashewnoten in kleine stukjes
  5. Verdeel alle ingrediënten over de sla
  6. Maak tot slot de dressing van tomatensap, frietsaus, citroensap en ketjap en schenk dit over de salade.

Voedingswaarden

  • 574 kcal
  • 24 gram koolhydraten
  • 38 gram eiwitten
  • 35 gram vetten

Nog een heerlijk gerecht proberen? Klik dan hier voor het recept van een hele kip uit de oven!

Over de schrijver
Reactie plaatsen