Regenboog salade

Niets maakt ons zo blij als een heerlijke kleurrijke salade. Het blijft ons soms wel verbazen hoe mooi en kleurrijk de natuur kan zijn. “Eet de regenboog” is dan ook wel een regel die wij altijd nastreven. Als het om groenten en fruit gaat geldt dan ook vaak: “Hoe kleurrijker, hoe gezonder”. En dan hebben we het natuurlijk niet over Skittles, haha.

Wij zagen een aantal foto’s voorbij komen en begonnen spontaan te watertanden. Zo lekker zag het eruit, dat moest en zou ik zelf ook maken. En wat is er leuker dan je eigen kleurrijke creatie naderhand op te eten?! Lang bezig zijn om dit klaar te maken ben je in ieder geval niet. Het enige wat je moet doen is de ingrediënten snijden en alles bij elkaar te leggen.

Het recept: Regenboog Salade

Ingrediënten

  • 2 grote handen gemixte sla
  • 1/2 avocado
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1 kleine wortel
  • 4 kleine snack punt paprika’s in verschillende kleuren of 1 gewone.
  • 1 el zonnebloem pitjes
  • 1 el pijnboom pitjes
  • 1 flinke el humus (zie mijn blog voor mijn recept voor een frisse koriander humus)
  • extra vièrge olijfolie
  • zee zout/peper
  • Evt. wat extra fijngesneden koriander

Bereiding

  1. Leg de sla onderin een grote kom.
  2. Snijd de avocado, paprika en tomaatjes in stukjes en leg ze op de sla.
  3. Rasp de wortel met een julienne rasp en leg het in een hoopje ook op de sla.
  4. Rooster de pitjes in een droge pan.
  5. Strooi de pitjes over het geheel en top met de humus.
  6. Besprenkel het geheel met wat extra vierge olijf olie en een beetje zout en peper
  7. Strooi eventueel nog wat koriander over het geheel. 

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 424 kcal
Koolhydraten 20 gram
Eiwitten 9 gram
Vetten 33 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen