Recept regenboog salade

Regenboog salade

Niets maakt ons zo blij als een heerlijke kleurrijke salade. Het blijft ons soms wel verbazen hoe mooi en kleurrijk de natuur kan zijn. “Eet de regenboog” is dan ook wel een regel die wij altijd nastreven. Als het om groenten en fruit gaat geldt dan ook vaak: “Hoe kleurrijker, hoe gezonder”. En dan hebben we het natuurlijk niet over Skittles, haha.

Wij zagen een aantal foto’s voorbij komen en begonnen spontaan te watertanden. Zo lekker zag het eruit, dat moest en zou ik zelf ook maken. En wat is er leuker dan je eigen kleurrijke creatie naderhand op te eten?! Lang bezig zijn om dit klaar te maken ben je in ieder geval niet. Het enige wat je moet doen is de ingrediënten snijden en alles bij elkaar te leggen.

Het recept: Regenboog Salade

Ingrediënten

 • 2 grote handen gemixte sla
 • 1/2 avocado
 • 5 cherry tomaatjes
 • 1 kleine wortel
 • 4 kleine snack punt paprika’s in verschillende kleuren of 1 gewone.
 • 1 el zonnebloem pitjes
 • 1 el pijnboom pitjes
 • 1 flinke el humus (zie mijn blog voor mijn recept voor een frisse koriander humus)
 • extra vièrge olijfolie
 • zee zout/peper
 • Evt. wat extra fijngesneden koriander

Bereiding

 1. Leg de sla onderin een grote kom.
 2. Snijd de avocado, paprika en tomaatjes in stukjes en leg ze op de sla.
 3. Rasp de wortel met een julienne rasp en leg het in een hoopje ook op de sla.
 4. Rooster de pitjes in een droge pan.
 5. Strooi de pitjes over het geheel en top met de humus.
 6. Besprenkel het geheel met wat extra vierge olijf olie en een beetje zout en peper
 7. Strooi eventueel nog wat koriander over het geheel. 

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
 Calorieën 424 kcal
 Koolhydraten 20 gram
 Eiwitten 9 gram
 Vetten 33 gram

 

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram