Recept voor bananenchips

Recept: Homemade Bananenchips

Op het woord ‘snack’ lijkt onder ‘healthies’ een taboe te rusten. Het heeft een negatief imago. Het wordt namelijk geassocieerd met ongezond, vet en bomvol calorieën. Wij hebben verschillende gezonde snacks voor jou. Naast de gezonde popcorn van vorige week hebben wij weer een nieuwe gezonde snack. De snack van vandaag is bananenchips.

Een banaan zit boordevol gezonde ingrediënten. Het is een bron van vitamine B6. Vitamine B6 speelt een rol in de hormoonhuishouding, bij het immuunsysteem en in het zenuwstelsel. Bananen zitten ook vol vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Een handig bijkomend voordeel wanneer je je hebt voorgenomen om wat gewicht te verliezen.

Benodigdheden: 

• Banaan;
• Citroensap;
• Mes;
• Bakpapier;
• Snijplank;
• Oven.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over voor op 75-95 graden;
2. Snijd de banaan in plakjes en leg de plakjes op het bakpapier (leg de plakjes los van elkaar)
3. Besprenkel de plakjes met citroensap;
4. Leg de bananenplakjes voor ongeveer één uur tot één uur en driekwartier in de oven;
5. Haal de bananenplakjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Video: Zelf bananenchips maken

Tips:
• Vries de bananenchips in. Zo blijven ze langer houdbaar.
• De oven mag niet te heet zijn, de bananen verbranden snel.

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram