Recept: Homemade Bananenchips

Op het woord ‘snack’ lijkt onder ‘healthies’ een taboe te rusten. Het heeft een negatief imago. Het wordt namelijk geassocieerd met ongezond, vet en bomvol calorieën. Wij hebben verschillende gezonde snacks voor jou. Naast de gezonde popcorn van vorige week hebben wij weer een nieuwe gezonde snack. De snack van vandaag is bananenchips.

Een banaan zit boordevol gezonde ingrediënten. Het is een bron van vitamine B6. Vitamine B6 speelt een rol in de hormoonhuishouding, bij het immuunsysteem en in het zenuwstelsel. Bananen zitten ook vol vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Een handig bijkomend voordeel wanneer je je hebt voorgenomen om wat gewicht te verliezen.

Benodigdheden: homemade-bananenchips

• Banaan;
• Citroensap;
• Mes;
• Bakpapier;
• Snijplank;
• Oven.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over voor op 75-95 graden;
2. Snijd de banaan in plakjes en leg de plakjes op het bakpapier (leg de plakjes los van elkaar)
3. Besprenkel de plakjes met citroensap;
4. Leg de bananenplakjes voor ongeveer één uur tot één uur en driekwartier in de oven;
5. Haal de bananenplakjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Video: Zelf bananenchips maken

Tips:
• Vries de bananenchips in. Zo blijven ze langer houdbaar.
• De oven mag niet te heet zijn, de bananen verbranden snel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen