Recept: Homemade Bananenchips
25 mei 2015 

Recept: Homemade Bananenchips

Op het woord ‘snack’ lijkt onder ‘healthies’ een taboe te rusten. Het heeft een negatief imago. Het wordt namelijk geassocieerd met ongezond, vet en bomvol calorieën. Wij hebben verschillende gezonde snacks voor jou. Naast de gezonde popcorn van vorige week hebben wij weer een nieuwe gezonde snack. De snack van vandaag is bananenchips.

Een banaan zit boordevol gezonde ingrediënten. Het is een bron van vitamine B6. Vitamine B6 speelt een rol in de hormoonhuishouding, bij het immuunsysteem en in het zenuwstelsel. Bananen zitten ook vol vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Een handig bijkomend voordeel wanneer je je hebt voorgenomen om wat gewicht te verliezen.

Benodigdheden: 

• Banaan;
• Citroensap;
• Mes;
• Bakpapier;
• Snijplank;
• Oven.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over voor op 75-95 graden;
2. Snijd de banaan in plakjes en leg de plakjes op het bakpapier (leg de plakjes los van elkaar)
3. Besprenkel de plakjes met citroensap;
4. Leg de bananenplakjes voor ongeveer één uur tot één uur en driekwartier in de oven;
5. Haal de bananenplakjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Video: Zelf bananenchips maken

Tips:
• Vries de bananenchips in. Zo blijven ze langer houdbaar.
• De oven mag niet te heet zijn, de bananen verbranden snel.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen