Recept hangop met banaan

Recept Hangop met banaan, vijgen en rauwe amandelen

Recept Hangop met banaan, vijgen en rauwe amandelen

Hangop met banaan is erg lekker. Toch maak je dit toetje heel eenvoudig klaar. Het is een dessert voor liefhebbers van Bourgondisch lekker eten.

Ingrediënten

  • 250 gram hangop
  • 1 banaan (S)
  • 30 gram vijgen
  • 20 gram amandelen

Ingrediënten hangop

– 1 liter magere yoghurt

Bereiding

  • Maak een theedoek nat onder de kraan en wring de theedoek uit. Zet het vergiet in een pan (de onderkant moet vrij hangen) en leg de natte theedoek in het vergiet.
  • Giet voorzichtig de magere yoghurt in de theedoek.
  • Dek het af met plastic keukenfolie en laat het voor 8 uur in de koelkast staan.
  • Wat overblijft in de theedoek na 8 uur is de hangop. Schep de hangop uit de theedoek in een kom.
  • Gebruik vervolgens 250 gram hangop en doe het in een bakje.
  • Snijd de banaan en vijgen in stukjes en doe het samen met de amandelen over de hangop.

Voedingswaarde totaal

390 Kcal
34 gram Koolhydraten
31 gram Eiwitten
14 gram Vet

Probeer ook eens onze Brinta met banaan. Het recept vind je hier.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram