Recept Hangop met banaan, vijgen en rauwe amandelen
02 mei 2017 

Recept Hangop met banaan, vijgen en rauwe amandelen

Recept Hangop met banaan, vijgen en rauwe amandelen

Hangop met banaan is erg lekker. Toch maak je dit toetje heel eenvoudig klaar. Het is een dessert voor liefhebbers van Bourgondisch lekker eten.

Ingrediënten

  • 250 gram hangop
  • 1 banaan (S)
  • 30 gram vijgen
  • 20 gram amandelen

Ingrediënten hangop

– 1 liter magere yoghurt

Bereiding

  • Maak een theedoek nat onder de kraan en wring de theedoek uit. Zet het vergiet in een pan (de onderkant moet vrij hangen) en leg de natte theedoek in het vergiet.
  • Giet voorzichtig de magere yoghurt in de theedoek.
  • Dek het af met plastic keukenfolie en laat het voor 8 uur in de koelkast staan.
  • Wat overblijft in de theedoek na 8 uur is de hangop. Schep de hangop uit de theedoek in een kom.
  • Gebruik vervolgens 250 gram hangop en doe het in een bakje.
  • Snijd de banaan en vijgen in stukjes en doe het samen met de amandelen over de hangop.

Voedingswaarde totaal

390 Kcal
34 gram Koolhydraten
31 gram Eiwitten
14 gram Vet

Probeer ook eens onze Brinta met banaan. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen