ecept quinoa met balsamico en quinoa

Quinoa met Balsamico, Groenten en Parma Ham

Quinoa! Een voedingsmiddel met eindeloze mogelijkheden. Als ontbijt, lunch of diner en het is zelfs te verwerken in zelfgemaakte koekjes, gebak en nog veel meer. Het is te gebruiken zoals je ook aardappelen, pasta en rijst gebruikt. Quinoa bevat veel vitaminen en mineralen en zit bovendien vol met eiwitten. Ideaal dus om mee te koken!

Dit gerecht bestaat uit ontzettend veel heerlijke smaken. Gemaakt met verse groeten en ook nog eens heel snel klaar.

Een simpel, makkelijk en snel diner helemaal voor jezelf.

Recept Quinoa met Balsamico, Groenten en Parma Ham

Ingrediënten:

 • 100 gram quinoa
 • 40 gram courgette
 • 80 gram rode puntpaprika
 • 50 gram spruitjes
 • 50 gram parma ham
 • 75 gram cherry tomaatjes
 • 50 gram wortel
 • 10 gram zonnebloem pitjes, geroosterd
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 2 el balsamico azijn
 • 7 gram rucola

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
 2. Kook de quinoa in dubbel de hoeveelheid water (2/3 cup) met een snuf zee of Himalaya zout voor 12 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
 3. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in halfjes en snijd de wortel, courgette en punt paprika in stukken. Verscheur de parma ham en doe alles in een ovenschaal. Roer de olijfolie en 1 el balsamico erdoor samen met wat peper en zout naar smaak.
 4. Bak dit alles voor 20 minuten, roer alles af en toe door en voeg de cherry tomaatjes in halfjes de laatste 5 minuten toe.
 5. Roer na het bakken de quinoa en de zonnebloem pitjes erdoor en verdeel dit en de rucola, laagje voor laagje op een bord. Besprenkel met 1 el balsamico azijn.

Handige tips:

Dit recept is voor 1 persoon maar heel makkelijk om te toveren tot een gerecht voor meerdere personen. Verdubbel gewoon de hoeveelheden en gebruik de groeten die je in huis hebt. Wees vooral niet bang om te variëren of te experimenteren

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 571 kcal
Koolhydraten 41 gram
Eiwitten 21 gram
Vetten 34 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram