Een snel, gezond en makkelijk recept. Veel mensen weten niet hoe ze zalm lekker klaar kunnen maken. Hieronder vind je een goed voorbeeld. Op het eerste gezicht lijkt dit gerecht op een calorieënbom, omdat hij boordevol vet zit. Er zitten voornamelijk goede vetten in, gezond dus!
Recept pecanzalm
Ingrediënten:
- 200 gram zalm (zonder vel)
- 30 gram gehakte pecannoten
- 1tl kaneel
- Zeezout en zwarte peper naar keuze
- 1 el kokosolie
Bereiding:
- Spoel de zalmfilets af en dep ze droog met een schoon papieren doekje.
- Meng de noten, zout en peper in een ondiepe schaal door elkaar.
- Haal de zalm door het mengsel en zorg dat het aan beide kanten gelijk verdeeld wordt.
- Plaats een pan middelhoog vuur en giet er de kokosolie/roomboter in.
- Als de olie gesmolten en heet is, leg je de zalm in de pan en bak je iedere kant 3-4 minuten.
- Leg op een bord en serveer als het heet is.
Handige tip:
Een maaltijd met een hoge caloriedensiteit. Je kan de maaltijd ook delen met z’n tweeën. Het is afhankelijk van je doelstelling
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 867 kcal
Koolhydraten 4 gram
Eiwitten 85 gram
Vetten 59 gram