Pannenkoekmuffins
Pannenkoekmuffins

Recept Pannenkoekmuffins

Muffins zijn er in vele variaties te vinden. Dit keer kiezen wij voor de Pannenkoek variatie. Muffins zijn ideaal om te nuttigen bij de lunch, ontbijt of thee. Deze Pannenkoekmuffins zijn rijk aan Koolhydraten en eiwitten.

Ingrediënten

  • 100 gram speltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 ei (M)
  • ½ peer
  • 75 gram rozijnen
  • 1 gram zeezout
  • 1 theelepel kokosolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Zet de papieren cup cake vormpjes in de muffinvorm
  3. Mix de meel, bakpoeder, ei en zout in een kom met een staafmixer en voeg scheutje voor scheutje de melk erbij.
  4. Schil de peer en snijd in hele kleine stukjes
  5. Voeg de peer en rozijnen toe aan het beslag en spatel het erdoorheen.
  6. Vet de holtes van de muffinvormpjes ligt in met wat gesmolten kokosolie en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  7. Bak de muffins ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  8. Steek een houten prikker in een muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
  9. Laat tot slot de muffins afkoelen.

Calorie en nutriënten inname

Calorieën 900 kcal
Koolhydraten 153 gram
Eiwitten 32 gram
Vetten 18 gram

Eet smakelijk!

Probeer ook eens onze Blauw Bessen Muffins. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen