Recept Pannenkoekmuffins
Muffins zijn er in vele variaties te vinden. Dit keer kiezen wij voor de Pannenkoek variatie. Muffins zijn ideaal om te nuttigen bij de lunch, ontbijt of thee. Deze Pannenkoekmuffins zijn rijk aan Koolhydraten en eiwitten.
Ingrediënten
- 100 gram speltmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 ml halfvolle melk
- 1 ei (M)
- ½ peer
- 75 gram rozijnen
- 1 gram zeezout
- 1 theelepel kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Zet de papieren cup cake vormpjes in de muffinvorm
- Mix de meel, bakpoeder, ei en zout in een kom met een staafmixer en voeg scheutje voor scheutje de melk erbij.
- Schil de peer en snijd in hele kleine stukjes
- Voeg de peer en rozijnen toe aan het beslag en spatel het erdoorheen.
- Vet de holtes van de muffinvormpjes ligt in met wat gesmolten kokosolie en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Steek een houten prikker in een muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
- Laat tot slot de muffins afkoelen.
Calorie en nutriënten inname
Calorieën 900 kcal
Koolhydraten 153 gram
Eiwitten 32 gram
Vetten 18 gram
Eet smakelijk!
Probeer ook eens onze Blauw Bessen Muffins. Het recept vind je hier.