Paleo appel-notenbrood
Paleo appel-notenbrood

Recept Paleo appel-notenbrood

Wil je eens wat anders dan standaard brood? Maak dan je eigen heerlijke Paleo Apple-notenbrood. De bereiding is eenvoudig en het resultaat is een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 350 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 6 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels chia zaad
  • 1 theelepel zeezout
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 11 eieren (M)
  • 15 theelepels kokosolie
  • 4 eetlepels honing
  • 1 appel (groot)
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram hazelnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng het amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, chia zaden, zout, bakpoeder en kaneel in een grote kom.
  • Voeg vervolgens de eieren, kokosolie en honing toe.
  • Mix met een staafmixer alles tot een egaal beslag.
  • Roer de stukjes appel, rozijnen en noten erdoor.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 50 minuten goudbruin of tot er een houten prikker schoon uit komt.
  • Laat het brood afkoelen en snijd het in plakjes.
  • Bewaar het daarna in een gesloten bak in de koelkast of vries het in.

Voedingswaarde totaal

  • 7362 calorieën
  • 121 gram koolhydraten
  • 363 gram eiwitten
  • 568 gram vet
Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen