Recept Paleo appel-notenbrood
Wil je eens wat anders dan standaard brood? Maak dan je eigen heerlijke Paleo Apple-notenbrood. De bereiding is eenvoudig en het resultaat is een heerlijke maaltijd!
Ingrediënten
- 350 gram amandelmeel
- 40 gram kokosmeel
- 6 eetlepels gebroken lijnzaad
- 4 eetlepels chia zaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 11 eieren (M)
- 15 theelepels kokosolie
- 4 eetlepels honing
- 1 appel (groot)
- 30 gram rozijnen
- 30 gram hazelnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng het amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, chia zaden, zout, bakpoeder en kaneel in een grote kom.
- Voeg vervolgens de eieren, kokosolie en honing toe.
- Mix met een staafmixer alles tot een egaal beslag.
- Roer de stukjes appel, rozijnen en noten erdoor.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 50 minuten goudbruin of tot er een houten prikker schoon uit komt.
- Laat het brood afkoelen en snijd het in plakjes.
- Bewaar het daarna in een gesloten bak in de koelkast of vries het in.
Voedingswaarde totaal
- 7362 calorieën
- 121 gram koolhydraten
- 363 gram eiwitten
- 568 gram vet