Recept voor oven gebakken wentelteefjes

Oven gebakken wentelteefjes

Recept Oven gebakken wentelteefjes

Van oorsprong is het een gerecht wat voornamelijk werd gegeten door mensen die weinig te besteden hadden. Van oud brood maakte zij wentelteefjes zodat het niet weggegooid werd. Maar vandaag de dag kennen wij wentelteefjes als een heerlijk gerecht die je snel en eenvoudig op tafel hebt.

Ingrediënten

  • 2 bananen (M)
  • 165 ml sojamelk
  • 20 gram agavesiroop
  • 40 gram blauwe bessen
  • Snufje kaneel
  • 3 sneden volkoren brood

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 175 graden.
2) Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3) Mix de banaan, melk, stroop en kaneel in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
4) Leg de sneden brood in het banaan-ei mengsel en zorg ervoor dat beide kanten goed al het vocht opnemen. Het brood moet zich helemaal volzuigen met het mengsel.
5) Leg de boterham op de bakplaat en giet het overgebleven mengsel erover.
6) Bak het 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze na 15 minuten om.
7) Serveer de wentelteefjes op een bord en doet tot slot de agavesiroop en de blauwe bessen erover.

Voedingswaarde totaal

Calorieën 285 kcal
Eiwit 9 gram
Koolhydraten 36 gram
Vet 11 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram