Iets moeten

Het MOETEN ….

Tegenwoordig is alles maar verplicht. Je moet op tijd je bed uitkomen, kleren aan doen, wassen, ontbijten, werken, rekening houden met iedereen, deadlines halen, opruimen, boodschappen doen, gezond eten, klaar staan voor je familie en vrienden, trainen, op tijd naar bed. Veel van deze voorbeelden hoort bij het “normale” dagelijkse leven, maar een opstapeling van al dit geMOET zorgt voor de onnodige stress.

Het moeten

– Ik MOET nog 5 kilo afvallen
– Ik MOET gezonder eten
– Ik MOET nu echt mijn eten klaarmaken
– Ik MOET nog eten voorbereiden
– Ik MOET nog naar een hardloopwedstrijd

 Naast de moet ‘doe’-dingen zijn er de moet-‘zijn’ dingen.
 Ik MOET me altijd fit voelen
 Ik MOET scherp zijn
 Ik MOET me gelukkig voelen
 Ik MOET me concentreren

 Dit verwacht je natuurlijk ook van anderen
 Melvin en Bram moeten naar mij luisteren
 Mijn dochter moet nu ophouden met huilen
 Mijn vriend moet nu ook een rondje geven.

 Je bent steeds bezig met bekritiseren van jezelf en anderen. Het stemmetje in je hoofd zorgt er vaak voor of je vrolijk bent of chageijnig. Jou vriendin/vriend luistert niet naar je, dan raak je als snel geïrriteerd.

Trainen… Gezond eten… Op tijd naar bed…

 Veel mensen roepen dit al jaren. Kennelijk gaat er bij deze gedachtes een knop om en doen ze het juist niet. Denk maar aan voorbeelden als: Ik moet afvallen, opeens is al het eten lekker. Ik moet slapen, opeens kan je niet meer in slaap komen. Ik moet trainen, opeens heb je geen zin meer in trainen. 

 De tip: (Bijna) HELEMAAL NIKS MOET en (Bijna) HELEMAAL NIKS IS VERPLICHT

 Om jouw doelstelling te behalen is het belangrijk dat je er 100% achterstaat. Andere mensen kunnen het jou vertellen of duidelijk maken, maar er gaat pas echt werk verzet worden als jij er de volle 100% voor wilt gaan. Dit bespaart een hoop stress. Dus doe het voor JEZELF en niet voor anderen!

Don’t let anybody tell you that you MUST do something!

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram