Mensen worden niet dik tussen kerst en nieuwjaarsdag. Ze worden dik tussen nieuwjaarsdag en kerst

”Mensen worden niet dik tussen kerst en nieuwjaarsdag. Ze worden dik tussen nieuwjaarsdag en kerst.”

Kerst en trainen, een veel besproken discussie. Wij hebben net 200 reacties ontvangen op onze vorige Facebook post of je wel/niet traint tijdens kerst. Opvallend is dat veel mensen WEL trainen tijdens kerst! Ontzettend gaaf om te zien.

Wel of niet trainen?

Veel mensen vragen namelijk vaak na kerst: “Ben je nog naar de sportschool geweest?” Het liefst horen ze dat je NIET bent gegaan, zodat zij geen schuldgevoel krijgen. Je kunt zeggen dat wij gek zijn, maar in de vakantie doen wij graag wat wij leuk vinden. Goed eten, tijd doorbrengen met onze vrienden, trainen, werken (tlv) en 1-2 alcoholisch drankjes tijdens kerst. 

Eigen keuze

Wij vinden het onzin als mensen zeggen dat je doorslaat als je traint tijdens kerst. Ook vinden wij dat je niet verplicht bent om te trainen tijdens kerst. Als je een druk schema hebt, bijvoorbeeld naar de kerk gaan, naar vrienden, (schoon) familie is het logisch dat het niet mogelijk is om naar de sportschool te gaan. Wij zijn wezen mountainbiken… niet omdat wij zijn doorgeslagen.. maar omdat wij houden van trainen!

Onze boodschap: “Feestdagen zijn er om te genieten, met jezelf, vrienden en familie. Als jij geniet in de sportschool is dat oké, als jij niet traint is dat ook oké. Eindig kerst met een glimlach en geniet vooral!”

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram