”Mensen worden niet dik tussen kerst en nieuwjaarsdag. Ze worden dik tussen nieuwjaarsdag en kerst.”
28 december 2013 

”Mensen worden niet dik tussen kerst en nieuwjaarsdag. Ze worden dik tussen nieuwjaarsdag en kerst.”

Kerst en trainen, een veel besproken discussie. Wij hebben net 200 reacties ontvangen op onze vorige Facebook post of je wel/niet traint tijdens kerst. Opvallend is dat veel mensen WEL trainen tijdens kerst! Ontzettend gaaf om te zien.

Wel of niet trainen?

Veel mensen vragen namelijk vaak na kerst: “Ben je nog naar de sportschool geweest?” Het liefst horen ze dat je NIET bent gegaan, zodat zij geen schuldgevoel krijgen. Je kunt zeggen dat wij gek zijn, maar in de vakantie doen wij graag wat wij leuk vinden. Goed eten, tijd doorbrengen met onze vrienden, trainen, werken (tlv) en 1-2 alcoholisch drankjes tijdens kerst. 

Eigen keuze

Wij vinden het onzin als mensen zeggen dat je doorslaat als je traint tijdens kerst. Ook vinden wij dat je niet verplicht bent om te trainen tijdens kerst. Als je een druk schema hebt, bijvoorbeeld naar de kerk gaan, naar vrienden, (schoon) familie is het logisch dat het niet mogelijk is om naar de sportschool te gaan. Wij zijn wezen mountainbiken… niet omdat wij zijn doorgeslagen.. maar omdat wij houden van trainen!

Onze boodschap: “Feestdagen zijn er om te genieten, met jezelf, vrienden en familie. Als jij geniet in de sportschool is dat oké, als jij niet traint is dat ook oké. Eindig kerst met een glimlach en geniet vooral!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen