Mango Oats
Mango Oats

Een tropisch kommetje havermout gemaakt vol met heerlijke fel gele fruit. Natuurlijk zitten er tal van gezondheidsvoordelen in de mango verstopt, de vrucht zit vol antioxidanten, vitamines en mineralen waaronder de vitaminen A, E en Selenium.

Dit is dus een recept voor een kommetje havermout vol gezondheid. Er zitten daarnaast ook veel superfoods in verwerkt. Dit wil niet zeggen dat je dit in elk gerecht moet toevoegen. Het zit in dit recept verwerpt, omdat het lekker is. Heb je bepaalde superfoods niet in huis? Geen probleem, verruil ze gewoon met wat je lekker vind en wel in huis hebt.

Recept mango oats

Ingrediënten:

 • 40 gram havermout
 • 250 ml amandel melk
 • 150 gram mango
 • 20 gram gedroogde vijg
 • 15 gram moerbei bessen
 • 10 gram goji bessen
 • 6 gram cacao nibs
 • 3 gram kaneel

Bereiding:

 1. Verwarm de soja melk en de havermout al roerend in een pannetje tot het begint te bubbelen.
 2. Zet het vuur lager, voeg een deel van de mango en de kaneel toe en blijf roeren tot een papje.
 3. Giet het geheel in een kom en top met de rest van de mango, moerbei bessen, cacao nibs en goji bessen.

Eetsmakelijk!

Handige tips:

Heb je altijd haast in de morgen? Zet dan de melk en de havermout de avond ervoor al in een kom in de koelkast. De volgende morgenhoef je het dan alleen eventjes te verwarmen in een pannetje.

Voedingswaarden:

Aantal personen:  1
Calorieën 479 kcal
Koolhydraten 80 gram
Eiwitten 11 gram
Vetten 10 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen