Mango oats

Mango Oats

Een tropisch kommetje havermout gemaakt vol met heerlijke fel gele fruit. Natuurlijk zitten er tal van gezondheidsvoordelen in de mango verstopt, de vrucht zit vol antioxidanten, vitamines en mineralen waaronder de vitaminen A, E en Selenium.

Dit is dus een recept voor een kommetje havermout vol gezondheid. Er zitten daarnaast ook veel superfoods in verwerkt. Dit wil niet zeggen dat je dit in elk gerecht moet toevoegen. Het zit in dit recept verwerpt, omdat het lekker is. Heb je bepaalde superfoods niet in huis? Geen probleem, verruil ze gewoon met wat je lekker vind en wel in huis hebt.

Recept mango oats

Ingrediënten:

 • 40 gram havermout
 • 250 ml amandel melk
 • 150 gram mango
 • 20 gram gedroogde vijg
 • 15 gram moerbei bessen
 • 10 gram goji bessen
 • 6 gram cacao nibs
 • 3 gram kaneel

Bereiding:

 1. Verwarm de soja melk en de havermout al roerend in een pannetje tot het begint te bubbelen.
 2. Zet het vuur lager, voeg een deel van de mango en de kaneel toe en blijf roeren tot een papje.
 3. Giet het geheel in een kom en top met de rest van de mango, moerbei bessen, cacao nibs en goji bessen.

Eetsmakelijk!

Handige tips:

Heb je altijd haast in de morgen? Zet dan de melk en de havermout de avond ervoor al in een kom in de koelkast. De volgende morgenhoef je het dan alleen eventjes te verwarmen in een pannetje.

Voedingswaarden:

Aantal personen:  1
Calorieën 479 kcal
Koolhydraten 80 gram
Eiwitten 11 gram
Vetten 10 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram