Mag dat wel lifestyle

‘Mag dat wel?’

Geluiden uit je omgeving

Waarschijnlijk komt deze uitspraak je bekend voor? Je bent je levensstijl aan het veranderen en je hoort in je omgeving constant: ‘mag je dit wel?’. Vaak is het ook nog op een manier die niet heel positief overkomt.

Sociale omgeving

Je sociale omgeving weerhoudt je er soms van om te gaan veranderen, terwijl jij het wel heel graag wilt. Je wordt als het ware tegen gehouden door je vrienden en familie. Maar doe je het voor hun of doe je het voor jezelf?

Wij weten ook wel dat de stap heel moeilijk kan zijn en ook wij hebben dit meegemaakt. Soms begin je eraan en denk je na twee weken: ‘laat maar zitten, het heeft geen zin. Al mijn vrienden eten namelijk ongezond, dus het lukt toch niet’. Vraag jezelf af wat jij ECHT graag wilt en denk even niet wat anderen wel niet van je moeten denken.

Omslag punt

Dit is ook vaak het punt waar mensen afhaken of waar ze onzeker over zijn. ‘Wat zullen anderen wel niet van mij denken’. Want je zult regelmatig op een verjaardag of op een feestje ‘nee’ moeten zeggen tegen taartjes of andere lekkernijen. Wij kunnen je nu al zeggen dat je daar reacties op krijgt. Mensen die door blijven zeuren: ‘neem gewoon’ of ‘heb je hem/haar weer’ of ‘doe niet zo ongezellig’. Ook wij hebben dit allemaal meegemaakt.

Soms kan je het de mensen ook niet kwalijk nemen, want voor hen is het ook een verandering. Zeker de mensen in je nabije omgeving hebben ook te maken met jouw veranderingen en veranderingen zijn voor mensen vaak eng. Je wordt namelijk uit je comfort zone getrokken en dat is altijd spannend. Meestal is het jaloezie wat mensen hebben. Die nemen namelijk niet de stap om hun levensstijl te veranderen en zien jou het dan wel doen.

Blijf dus jezelf

Blijf bij jezelf, hoe lastig dat ook is. Soms zal het niet goed voelen en soms is het vervelend om ‘nee’ te zeggen, maar je weet waar je het voor doet. Uiteindelijk zullen de mensen je gaan accepteren. Het heeft voor de mensen ook even tijd nodig. Op een gegeven moment zien ze dat jij gewoon zo bent en dat het je levensstijl is.

Denk dus ook eens aan jezelf en niet alleen aan anderen. Geniet vooral van het proces, want het gaat je veel opleveren.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram