Maak je eigen pre workout

Maak je eigen pre-workout!

Pre-workouts zijn duur en er verschijnen allerlei berichten dat er stofjes in zitten die niet op het etiket staan. Stofjes die niet altijd onschadelijk zijn. Een recent voorbeeld hiervan is de pre-workout Unstoppable van het merk Dedicated Nutrition. Er zijn genoeg legale en gezonde supplementen op de markt die je gaan helpen in de sportschool. Deze supplementen zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan een voorgefabriceerde pre-workout.

Ingrediënten pre-workout

• 2-6 gram Beta-alanine;
• +/- 100mg Cafeïne capsule;
• 5-8 gram Citrulline Malaat;
• Water.

Effect Beta-alanine

Tijdens training ontstaat er een brandend gevoel in de spieren. Een van de stoffen die deze ‘zure’ spieren tegengaat is Carnosine. Het lichaam gebruikt Beta-Alanine om Carnosine aan te maken. Door de aanwezige Carnosine raken de spieren minder snel verzuurd. Het uithoudingsvermogen neemt toe met als gevolg dat je meer kracht hebt over een langere periode.

Effect Citrulline Malaat

Citrulline Malaat is een aminozuur en verbetert de bloeddoorstroom en zorgt voor een hoger energiepijl. Uit onderzoek is gebleken dat Citrulline Malaat ervoor zorgt dat je meer herhalingen kunt uitvoeren.

Effect Cafeïne

Onderzoek heeft aangetoond dat cafeïne een gunstig effect heeft op krachttraining. Cafeïne verhoogt namelijk de alertheid en gaat vermoeidheid tegen. Uit het onderzoek is gebleken dat krachtsporter 12% meer herhalingen konden uitvoeren bij een gewicht van 60% van hun 1RM. Een significante verbetering. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat de inname van cafeïne de testosteronspiegel verhoogd. Testosteron is een essentieel hormoon voor spiergroei.

Bereiding en inname

Meng de Beta-Alanine en de Citrulline Malaat met water of vruchtensap. Neem voor een optimale werking 20-30 minuten voor de training de shake. Neem tegelijk hiermee de cafeïnepil.

Video: Zo maak je een eigen pré workout shake!

Tips:

• Drink jij dagelijks veel koffie? Handig om di te minderen om het effect van de cafeïne te laten toenemen.
• Voeg wat vruchtensap of 0% siroop toe voor wat meer smaak.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram