recept linzen salade met kip

Linzensalade met kip

Een linzensalade voor onder de middag of als avondmaal!

Recept linzensalade met kip

Ingrediënten:

 • 50 gram gemengde sla
 • 150 gram kipfilet
 • 5 gram kokosolie
 • 125 gram courgette
 • 75 gram ui
 • 175 gram bleekselderij
 • 150 gram linzen (gekookt)
 • 4 gram basilicum (vers)
 • 65 gram avocado

 Bereiding:

 1. Kook de linzen 45-60 minuten. Dit was al gedaan, dus de linzen konden zo uit de koelkast gehaald worden.
 2. Snijd de kip in stukjes en bak het in de pan op middel-laag vuur.
 3. Snijd de groenten in stukjes en wok het bij de kip, zodra de kip bijna goudbruin is.
 4. Was de sla in een sla centrifuge en doe het in een kom.
 5. Doe de linzen over de sla en doe de kip en groenten erbij.
 6. Snijd tot slot de avocado in reepjes en serveer het over de salade.

Handige tip:

Kook de linzen al in het weekend en bewaar ze in de koelkast. Dat scheelt je de dagen erna voorbereidingstijd.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 585 kcal
Koolhydraten 35 gram
Eiwitten 55 gram
Vetten 21 gram

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram