Een linzensalade voor onder de middag of als avondmaal!
Recept linzensalade met kip
Ingrediënten:
- 50 gram gemengde sla
- 150 gram kipfilet
- 5 gram kokosolie
- 125 gram courgette
- 75 gram ui
- 175 gram bleekselderij
- 150 gram linzen (gekookt)
- 4 gram basilicum (vers)
- 65 gram avocado
Bereiding:
- Kook de linzen 45-60 minuten. Dit was al gedaan, dus de linzen konden zo uit de koelkast gehaald worden.
- Snijd de kip in stukjes en bak het in de pan op middel-laag vuur.
- Snijd de groenten in stukjes en wok het bij de kip, zodra de kip bijna goudbruin is.
- Was de sla in een sla centrifuge en doe het in een kom.
- Doe de linzen over de sla en doe de kip en groenten erbij.
- Snijd tot slot de avocado in reepjes en serveer het over de salade.
Handige tip:
Kook de linzen al in het weekend en bewaar ze in de koelkast. Dat scheelt je de dagen erna voorbereidingstijd.
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 585 kcal
Koolhydraten 35 gram
Eiwitten 55 gram
Vetten 21 gram