Linzensalade met kip

Een linzensalade voor onder de middag of als avondmaal!

Recept linzensalade met kip

Ingrediënten:

  • 50 gram gemengde sla
  • 150 gram kipfilet
  • 5 gram kokosolie
  • 125 gram courgette
  • 75 gram ui
  • 175 gram bleekselderij
  • 150 gram linzen (gekookt)
  • 4 gram basilicum (vers)
  • 65 gram avocado

 Bereiding:

  1. Kook de linzen 45-60 minuten. Dit was al gedaan, dus de linzen konden zo uit de koelkast gehaald worden.
  2. Snijd de kip in stukjes en bak het in de pan op middel-laag vuur.
  3. Snijd de groenten in stukjes en wok het bij de kip, zodra de kip bijna goudbruin is.
  4. Was de sla in een sla centrifuge en doe het in een kom.
  5. Doe de linzen over de sla en doe de kip en groenten erbij.
  6. Snijd tot slot de avocado in reepjes en serveer het over de salade.

Handige tip: 

Kook de linzen al in het weekend en bewaar ze in de koelkast. Dat scheelt je de dagen erna voorbereidingstijd.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 585 kcal
Koolhydraten 35 gram
Eiwitten 55 gram
Vetten 21 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen