Koreaanse bibimbap

Recept Koreaanse-Bibimhap

Al wil jij eens indruk maken op je gasten dan hebben wij dit heerlijke gerecht voor je samengesteld. Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken ‘m deze keer met gehakt.

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram gekookte rijst
  • 1 theelepel arachideolie
  • 1 ui (groot)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 500 gram rundergehakt
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 courgette
  • 100 gram lente-ui
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 150 gram oesterzwammen
  • 600 gram spinazie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 4 eieren (M)
  • 150 gram winterwortel

Ingredienten saus

  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels sambal oelek

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn, de courgette en winterwortel in reepjes, de lente ui in schuine stukjes, de oesterzwammen in stukken en de peper in ringetjes.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
  • Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge.
  • Verhit de arachideolie in de pan en fruit hierin de ui, twee teentjes knoflook en rode peper.
  • Voeg het gehakt toe in de pan en bak dit rul.
  • Voeg 2 eetlepels sojasaus en de honing toe en houd even warm in de oven.
  • Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wok en roerbak hierin de rest van de knoflook en courgette met 2 eetlepels sojasaus voor +/- 2-3 minuten.
  • Schep de courgette uit de pan en houd even warm in de oven.
  • Bak in de wok de bosui +/- 2 minuten. Schep de taugé en 1 eetlepel sesamolie erdoor en bak 1 minuut.
  • Schep het geheel uit de pan en houd warm in de oven.
  • Bak in de wok de paddenstoelen +/- 2-3 minuten en schep de rest van de sojasaus erdoor. Houd ook dit warm in de oven.
  • Wok de spinazie tot deze geslonken is en schep de rest van de sesamolie en de sesamzaadjes erdoorheen.
  • Bak de eieren als een spiegelei.
  • Meng de witte wijnazijn, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels honing en 2 theelepels sambal in een schaaltje.
  • Verdeel de rijst over de kommen en leg het ei in het midden met daaromheen alle andere ingrediënten.
  • Serveer de saus er apart bij.

 

Voedingswaarde totale gerecht zonder saus:

  • 3196 kcal
  • 245 gram koolhydraten
  • 222 gram eiwitten
  • 139 gram vetten

Voedingswaarde saus:

  • 234 kcal
  • 17 gram koolhydraten
  • 0 gram eiwitten
  • 18 gram vetten

Benieuwd naar andere Oosterse gerechten? Probeer dan eens deze Aziatische salade. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen