Kipnuggets met havermout

Kipnuggets maken met havermout

We hopen dat jij al wat tips en recepten uit onze vorige afleveringen hebt toegepast. Is dat niet het geval en wil je toch wat ongezonde gewoontes om gaan buigen naar gezonde gewoontes, dan is het volgende misschien wel wat voor jou.

Iedereen kent de kipnuggets van de fastfoodketens, maar helaas zijn deze niet zo voedzaam. Daarom gaan wij nu gezonde kipnuggets maken met havermout. Deze kan je prima eten als je bezig bent met een gezondere levensstijl.

Video: Kipnuggets maken met havermout

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • Kokosolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  1. Snijd je de kipfilet in gelijke stukjes.
  2. Je doet een ei in een kom en als je dat hebt gedaan meng je de stukjes kipfilet er doorheen.
  3. Leg de havermout op een bord en wentel daarna de stukjes kip door de havermout, zodat de buitenkant van de kip bedekt is.
  4. Bak de stukjes kipfilet in kokosolie op laag vuur totdat ze gaar zijn.

Tip

Je kan er zelfs nog wat dipsaus bij maken, denk aan een yoghurt dressing met knoflook/peterselie of gebruik een beetje chili saus. Blijf controle houden over je portie, ook met de chili saus. Eén eetlepel bevat namelijk 28 kcal.

Voedingswaarde

Calorieën 630 kcal
Koolhydraten 34 gram
Eiwitten 45 gram
Vetten 33 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram