Kipnuggets maken met havermout
03 december 2015 

Kipnuggets maken met havermout

We hopen dat jij al wat tips en recepten uit onze vorige afleveringen hebt toegepast. Is dat niet het geval en wil je toch wat ongezonde gewoontes om gaan buigen naar gezonde gewoontes, dan is het volgende misschien wel wat voor jou.

Iedereen kent de kipnuggets van de fastfoodketens, maar helaas zijn deze niet zo voedzaam. Daarom gaan wij nu gezonde kipnuggets maken met havermout. Deze kan je prima eten als je bezig bent met een gezondere levensstijl.

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • Kokosolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  1. Snijd je de kipfilet in gelijke stukjes.
  2. Je doet een ei in een kom en als je dat hebt gedaan meng je de stukjes kipfilet er doorheen.
  3. Leg de havermout op een bord en wentel daarna de stukjes kip door de havermout, zodat de buitenkant van de kip bedekt is.
  4. Bak de stukjes kipfilet in kokosolie op laag vuur totdat ze gaar zijn.

Tip

Je kan er zelfs nog wat dipsaus bij maken, denk aan een yoghurt dressing met knoflook/peterselie of gebruik een beetje chili saus. Blijf controle houden over je portie, ook met de chili saus. Eén eetlepel bevat namelijk 28 kcal.

Voedingswaarde

Calorieën 630 kcal
Koolhydraten 34 gram
Eiwitten 45 gram
Vetten 33 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen