
Recept Kabeljauw met bacon en aardappel puree
Het is belangrijk om een gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen waar vis zeker een onderdeel van is. Dit gerecht bestaat uit veel eiwitten, goede vetten en koolhydraten.
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappels
- 2 kabeljauw filets
- 3 theelepels roomboter
- 6 reepjes ontbijtspek
- 150 gramharicots verts
- 1 limoen
- Zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie extravierge
Bereiding
- Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.
- Kook ook deharicots verts.
- Verhit de roomboter in de pan en bak de kabeljauw gaar en bestrooi het met wat peper.
- Bedek de bovenkanten van de kabeljauw met het ontbijtspek en bak beide kanten een paar minuten.
- Leg de gekookte zoete aardappels in een kom en voeg daarbij wat peper, zout en olijfolie. Prak de aardappelen vervolgens fijn met een vork.
- Verdeel de aardappelpuree op een bord en leg daar bovenop deharicots verts en tot slot de kabeljauw met ontbijtspek.
Voedingswaarden totaal
Calorieën 1119 Kcal
Koolhydraten 92 gram
Eiwitten 71 gram
Vetten 48 gram
Wil je meer gerechten die kabeljauw bevat? Probeer dan eens deze kabeljauw uit de oven. Het recept vind je hier.