Homemade bananenbrood

Wil je een VERANTWOORDE snack? Dan is dit voor jouw misschien wel de oplossing!

Ingrediënten

  • 3 eieren á 66 gram
  • 3 rijpe bananen á 100 gram
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermoutmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 10 gram kaneel
  • 50 gram rauwe noten
  • 15 gram honing
  • 50 gram pure chocola 
  • 50 gram kokossnippers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pureer eerst de bananen en meng het met de eieren.
  3. Doe vervolgens de amandelmeel, havermoutmeel, bakpoeder, zout, kaneel en honing erdoor.
  4. Hak de noten, chocola en kokos in stukjes. Doe de stukjes vervolgens bij het beslag.
  5. Doe bakpapier in de cakevorm en giet het beslag erin.
  6. Doe het tot slot in de oven voor 45 minuten.

Voedingstip

  1. Neem maximaal één plakje per dag
  2. Je kan er ongeveer 12 plakken uithalen

Voedingswaarde één heel brood:

Calorieën 2395 kcal
Koolhydraten 148 gram
Eiwit 74 gram
Vetten 163 gram

Voedingswaarde per plakje:

Calorieën 200 kcal
Koolhydraten 12,3 gram
Eiwitten 6,2 gram
Vetten 13,6 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen