Hoelang sporten voor een stukje Tonys Chocolonely?
Hoelang sporten voor een stukje Tony's Chocolonely?
08 september 2015 
in Voeding

Hoelang sporten voor een stukje Tony's Chocolonely?

Wie vindt het nou niet lekker, een stukje Tony Chocolonely? En is het niet de Tony Chocolonely, dan is het wel een ander stuk chocola of iets waar chocola omheen zit. Wisten jullie dat een stukje chocola, vaak 5 gram, rond de 27 kcal bevat. Moet je nagaan als je standaard 4, 5, 6 of misschien wel 10 stukjes op een dag neemt. Dit is welgeteld 270 kcal meer op een dag.

Om je bewust te maken van dit allemaal, willen wij je laten zien wat je moet doen om 1 stukje chocola van 5 gram te verbranden. Met andere woorden: wat voor actieve activiteit moet je doen om 27 kcal te verbranden?

Video: Hoelang sporten voor een stukje Tony’s Chocolonely?

Dus hoelang moet je sporten?

  • Lopen: 8 minuten
  • Hardlopen: 3 minuten
  • Fietsen: 6 minuten

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk op wat voor een intensiteit je dit doet, maar dit geeft een globale indruk. Het telt al lekker op als je meerdere stukjes neemt.

Nu zijn er twee dingen belangrijk:

  1. Het is afhankelijk wat je verder op een dag eet. Creëer je met de chocola nog steeds een calorie tekort? Dan val je nog steeds af/vetpercentage daalt.
  2. Geniet soms ook lekker van een stukje chocola. Wees je alleen bewust dat je door de hoge caloriedichtheid van chocola snel veel kcal binnen krijgt.

Geen video’s meer missen? Abonneer je dan hier gratis. 

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen