Hoelang sporten voor een stukje Tony's Chocolonely?
08 september 2015 

Hoelang sporten voor een stukje Tony's Chocolonely?

Wie vindt het nou niet lekker, een stukje Tony Chocolonely? En is het niet de Tony Chocolonely, dan is het wel een ander stuk chocola of iets waar chocola omheen zit. Wisten jullie dat een stukje chocola, vaak 5 gram, rond de 27 kcal bevat. Moet je nagaan als je standaard 4, 5, 6 of misschien wel 10 stukjes op een dag neemt. Dit is welgeteld 270 kcal meer op een dag.

Om je bewust te maken van dit allemaal, willen wij je laten zien wat je moet doen om 1 stukje chocola van 5 gram te verbranden. Met andere woorden: wat voor actieve activiteit moet je doen om 27 kcal te verbranden?

Video: Hoelang sporten voor een stukje Tony’s Chocolonely?

Dus hoelang moet je sporten?

  • Lopen: 8 minuten
  • Hardlopen: 3 minuten
  • Fietsen: 6 minuten

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk op wat voor een intensiteit je dit doet, maar dit geeft een globale indruk. Het telt al lekker op als je meerdere stukjes neemt.

Nu zijn er twee dingen belangrijk:

  1. Het is afhankelijk wat je verder op een dag eet. Creëer je met de chocola nog steeds een calorie tekort? Dan val je nog steeds af/vetpercentage daalt.
  2. Geniet soms ook lekker van een stukje chocola. Wees je alleen bewust dat je door de hoge caloriedichtheid van chocola snel veel kcal binnen krijgt.

Geen video’s meer missen? Abonneer je dan hier gratis. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen