Hoelang sporten voor een stukje chocola

Hoelang sporten voor een stukje Tony's Chocolonely?

Wie vindt het nou niet lekker, een stukje Tony Chocolonely? En is het niet de Tony Chocolonely, dan is het wel een ander stuk chocola of iets waar chocola omheen zit. Wisten jullie dat een stukje chocola, vaak 5 gram, rond de 27 kcal bevat. Moet je nagaan als je standaard 4, 5, 6 of misschien wel 10 stukjes op een dag neemt. Dit is welgeteld 270 kcal meer op een dag.

Om je bewust te maken van dit allemaal, willen wij je laten zien wat je moet doen om 1 stukje chocola van 5 gram te verbranden. Met andere woorden: wat voor actieve activiteit moet je doen om 27 kcal te verbranden?

Video: Hoelang sporten voor een stukje Tony’s Chocolonely?

Dus hoelang moet je sporten?

  • Lopen: 8 minuten
  • Hardlopen: 3 minuten
  • Fietsen: 6 minuten

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk op wat voor een intensiteit je dit doet, maar dit geeft een globale indruk. Het telt al lekker op als je meerdere stukjes neemt.

Nu zijn er twee dingen belangrijk:

  1. Het is afhankelijk wat je verder op een dag eet. Creëer je met de chocola nog steeds een calorie tekort? Dan val je nog steeds af/vetpercentage daalt.
  2. Geniet soms ook lekker van een stukje chocola. Wees je alleen bewust dat je door de hoge caloriedichtheid van chocola snel veel kcal binnen krijgt.

Geen video’s meer missen? Abonneer je dan hier gratis. 

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram