Recept voor havermoutrepen

Havermoutrepen

Voedzaam tussendoortje van TLV-er Sonja! Heb jij ook moeite bij het kiezen van een verantwoord tussendoortje? TLV-er Sonja heeft een mooi recept voor havermoutrepen.

Recept havermoutrepen

Ingrediënten:

 • 1,5 kopje havermout
 • 2 eieren
 • Open hand mix van goji bessen, cranberry’s, rozijnen en/of moerbeien
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • Scheutje agave siroop
 • 1 appel
 • 1 el mix van chiazaden en lijnzaad

* Tl=theelepel
* El=eetlepel

Bereiding:

 1. Wel de havermout van te voren in water.
 2. Snijd de appel in kleine stukjes.
 3. Meng alle ingedriënten door elkaar.
 4. Besprenkel het bakblik met vet of vul het bakblik met bakpapier (ons advies).
 5. Verdeel het mengsel gelijkmatig in het bakblik.
 6. Zet het bakblik vervolgens 30 minuten in de oven op 180 graden.
 7. Smullen maar…

Voedingstip:

Beschouw dit tussendoortje als verwennerij en neem het af en toe (maximaal 1 stuk per dag). Het is heel verleidelijk om hier meer van te eten op een dag. Van ‘te’veel gezond eten kan je namelijk ook gewoon aankomen. Het is maar net wat je doelstelling is.

Voedingswaarden:

4 personen
Calorieën 643 kcal
Koolhydraten 81 gram
Eiwitten 26 gram
Vetten 22 gram

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram