Havermoutrepen

Voedzaam tussendoortje van TLV-er Sonja! Heb jij ook moeite bij het kiezen van een verantwoord tussendoortje? TLV-er Sonja heeft een mooi recept voor havermoutrepen.

Recept havermoutrepen

Ingrediënten:

  • 1,5 kopje havermout
  • 2 eieren
  • Open hand mix van goji bessen, cranberry’s, rozijnen en/of moerbeien
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Scheutje agave siroop
  • 1 appel
  • 1 el mix van chiazaden en lijnzaad

* Tl=theelepel
* El=eetlepel

Bereiding:

  1. Wel de havermout van te voren in water.
  2. Snijd de appel in kleine stukjes.
  3. Meng alle ingedriënten door elkaar.
  4. Besprenkel het bakblik met vet of vul het bakblik met bakpapier (ons advies).
  5. Verdeel het mengsel gelijkmatig in het bakblik.
  6. Zet het bakblik vervolgens 30 minuten in de oven op 180 graden.
  7. Smullen maar…

Voedingstip:

Beschouw dit tussendoortje als verwennerij en neem het af en toe (maximaal 1 stuk per dag). Het is heel verleidelijk om hier meer van te eten op een dag. Van ‘te’veel gezond eten kan je namelijk ook gewoon aankomen. Het is maar net wat je doelstelling is.

Voedingswaarden:

4 personen
Calorieën 643 kcal
Koolhydraten 81 gram
Eiwitten 26 gram
Vetten 22 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen