Fitter worden met de handdoek workout

Handdoek workout voor de armen, schouders en bovenbenen

In ons vorige artikel hebben wij jullie een workout laten zien met een handdoek. Deze is erg goed in de smaak gevallen en was erg uitdagend voor velen. Wij willen daarom met jullie deel 2 van de handdoek workout delen.

Video: Handdoek workout voor de armen, schouders en bovenbenen

Samenvattend

Zorg er in eerste instantie voor dat je een gladde ondergrond hebt, want de handdoek moet wel goed over de vloer glijden.

De oefeningen:

A1: Push up flys
A2: Push up slide sidewards
A3: Push up front slide
A4: Twee handdoeken: mountain climbers
A5: Lunge slide backward
A6: Back extension towel front

Aantal herhalingen:

Alle oefeningen voer je achter elkaar uit en vervolgens heb je 1 minuut rust. Per oefeningen maak je 8 herhalingen en in totaal doe je 3 series. Je kan het geheel natuurlijk gaan uitbouwen naar 5 series. En wil je er een langere workout van maken? Doe dan eerst de handdoek workout van vorig seizoen en plak deze er vervolgens achteraan.

Gratis de nieuwste video’s ontvangen? Klik dan hier.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram