Goede voornemens Dario

Goede voornemens

‘Wie heeft ze niet’

Veel Nederlanders stellen goede voornemens voor het volgende jaar. Waarschijnlijk heeft iedereen ooit wel eens een goed voornemen gesteld, maar deze worden lang niet altijd serieus genomen en opgesteld. Veel van de goede voornemens die wel serieus zijn, vervallen alweer in de eerste weken van januari. Het stellen van goede voornemens lijkt wel een soort van traditie geworden. Leuk voor het einde van het oude jaar, maar weer vergeten begin van het nieuwe jaar.

Voornemens op zichzelf zijn natuurlijk niet verkeerd, wij zijn echter meer voorstander van het stellen van realistische doelen. Wij houden er namelijk van mensen optimaal te begeleiding naar zijn/haar gewenste doelstelling!

Afvallen

Afgelopen jaar hadden de meeste Nederlanders als goede voornemen om af te vallen, gevolgd door minder druk maken en (meer) gaan bewegen/sporten. Het zal je niet verbazen dat deze mensen dit jaar vaker van hun stoel zijn afgevallen, dan dat zij kilo’s zijn afgevallen. Een aantal mensen begint niet eens met hun goede voornemen. Gelukkig zijn er genoeg mensen die dit wel proberen, maar jammer genoeg na één of twee weken alweer stoppen. Deze mensen hebben een stok achter de deur nodig en wij kunnen daarin een rol spelen. Ook is er nog een groep mensen die stoppen met hun goede voornemens, zoals het voornemen om af te vallen en meer te gaan bewegen, omdat zij geen resultaat zien. Resultaat valt niet binnen een week te zien, maar door middel van onze expertise zal jij sneller resultaat te zien krijgen en kan jij je goede voornemens langer in stand houden.

Gezondere levensstijl 

Afvallen en meer gaan bewegen behoren tot een gezondere levensstijl. Een gezondere levensstijl bestaat uit gezondere gewoontes. Het probleem is dat je gewoontes niet van de één op de andere dag veranderd en creëert. Jouw goede voornemen kan heel mooi klinken, maar behoort niet tot jouw standaard gewoontes. Dit is één van de redenen waarom het volhouden van jouw goede voornemen zo moeilijk is. Het zal stap voor stap moeten gebeuren en op de juiste manier.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram