Door de goede begeleiding ben ik straks fit op mijn 50ste
Testimonials
Melvin Schol
Testimonials
2 min
0

Door de goede begeleiding ben ik straks fit op mijn 50ste

2 min
0

Mijn naam is Paul, ben 49 en te zwaar. Wakker worden en geconfronteerd worden met kleine pijntjes is niet fijn. Zelf wijt ik dat aan mijn gewicht. In het verleden heb ik diverse ‘crash’ diëten gevolgd. Op korte termijn veel resultaat, maar na een paar maanden zaten alle kilo’s er weer aan. Zo vlak voor mijn 50ste heb ik besloten daar wat aan te gaan doen. Ik wil mij weer FIT voelen.

Fitheidsprogramma

Vanuit mijn werkgever ben ik in de gelegenheid gesteld om aan een fitheidsprogramma mee te doen. Gedurende een half jaar word ik door professionals ondersteund op gebied van ‘mentale kracht’, ‘voeding’, ‘ontspanning’ en ‘sport’. Mijn werkgever is hiervoor in zee gegaan met de organisatie; Training Lifestyle en Voeding. Twee inspirerende mannen (Bram & Melvin) die met veel enthousiasme en kennis op gebied van algehele fitheid, je meenemen op een traject dat leidt tot ander gedrag, fitheid en niet geheel onbelangrijk; afvallen.

Aan het begin van het traject wordt gevraagd wie je bent, wat je doet en wat je doel is. Er worden allerlei metingen gedaan en realistische doelen opgesteld. Met eventuele blessures wordt rekening gehouden. Eén keer per week komen wij bij elkaar en krijgen wij les. Vanaf het begin is duidelijk dat je veel zelf moet doen, het bewustwordingsproces op gebied van eten, mentale kracht, ontspanning en sport zorgt voor een andere Lifestyle. Het traject wordt ondersteund door een app. In de app voer je allerlei gegevens in en wordt je voortgang zichtbaar. Bram en Melvin kunnen op afstand zien of je goed bezig bent en sturen daar waar nodig is bij. In mijn geval werken Bram en Melvin samen met andere trainers vanuit onze organisatie.

7 kilo kwijt

Ik ben nu een kleine 4 maanden onderweg en voel mij goed. Qua gewicht ben ik 7 kilo kwijt. Ik sport drie keer in de week en eet gezond waarbij er echt wel eens een momentje is dat ik zondig. Er zit veel variaties in het programma en de mannen zitten er bovenop. Het is hard werken maar tegelijkertijd ‘beregezellig’. Er wordt binnen gesport met gewichten en apparaten maar er wordt ook buiten gesport en gebruik gemaakt van het urban-straatbeeld. Ik kan niet anders zeggen dat ik erg tevreden ben tot nu toe.

De rol van Bram en Melvin hierin is erg belangrijk. Zij weten mij elke keer weer te motiveren en zorgen er voor dat ik niet verzaak. Gedurende het programma zijn er momenten dat het wat minder gaat en dat je iets meer aandacht nodig hebt. De mannen voelen dat feilloos aan. Het is mij nog niet eerder voorgekomen dat ik elke week super gemotiveerd aan de slag ga.

Aan het begin van het traject hebben wij afgesproken dat ik tussen 10 en 15 kilo ga afvallen. Eind juni houdt het programma op en wil ik mijn doel gehaald hebben. Zoals ik er nu voor sta ga ik dat halen, sterker nog daarna ga ik door.

Door de goede begeleiding van Bram en Melvin ben ik straks fit op mijn 50ste.

Mannen bedankt, Paul

Reacties
Categorieën