Recept homemade knoflook saus

Gezonde homemade knoflooksaus

In dit artikel geven wij jou een recept voor gezonde knoflooksaus. Knoflooksaus wordt voor vele maaltijden en hapjes gebruikt als smaakmaker. Hartstikke lekker natuurlijk, maar vaak zijn het calorie-bommetjes met veel suiker, zout, vet en smaakstoffen. Wij hebben voor jou de oplossing:”gezonde zelfgemaakte knoflooksaus”. Hierdoor lever je niet in op smaak en beleving, maar je bent wel gezond bezig.

Ben je trouwens al geabonneerd op ons Youtube Channel. Elke maandag en donderdag een nieuwe video.

Video: Gezonde homemade knoflooksaus

De benodigdheden zijn:

  • 50 gram magere yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Bieslook
  • Zout
  • Peper
  • Bakje/kommetje

Bereiding

Hoe maken we deze saus?

  1. Doe de yoghurt in een bakje of kommetje.
  2. Voeg de knoflookpoeder, bieslook, zout en peper toe aan de yoghurt en meng het geheel goed door elkaar.

Deze saus kan je uiteraard ook gebruiken voor andere gerechten. Het is heel verleidelijk om de lekkere vette ongezonde variant te kiezen, maar hoe voel je je daarna of de dag erna? Juist, schuldig. Denk dus voortaan eerst goed na welke saus je kiest.

De gezonde of ongezonde variant voor jou?

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram