Gezonde homemade knoflooksaus
Gezonde homemade knoflooksaus
19 oktober 2015 

Gezonde homemade knoflooksaus

In dit artikel geven wij jou een recept voor gezonde knoflooksaus. Knoflooksaus wordt voor vele maaltijden en hapjes gebruikt als smaakmaker. Hartstikke lekker natuurlijk, maar vaak zijn het calorie-bommetjes met veel suiker, zout, vet en smaakstoffen. Wij hebben voor jou de oplossing:”gezonde zelfgemaakte knoflooksaus”. Hierdoor lever je niet in op smaak en beleving, maar je bent wel gezond bezig.

Ben je trouwens al geabonneerd op ons Youtube Channel. Elke maandag en donderdag een nieuwe video.

Video: Gezonde homemade knoflooksaus

De benodigdheden zijn:

  • 50 gram magere yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Bieslook
  • Zout
  • Peper
  • Bakje/kommetje

Bereiding

Hoe maken we deze saus?

  1. Doe de yoghurt in een bakje of kommetje.
  2. Voeg de knoflookpoeder, bieslook, zout en peper toe aan de yoghurt en meng het geheel goed door elkaar.

Deze saus kan je uiteraard ook gebruiken voor andere gerechten. Het is heel verleidelijk om de lekkere vette ongezonde variant te kiezen, maar hoe voel je je daarna of de dag erna? Juist, schuldig. Denk dus voortaan eerst goed na welke saus je kiest.

De gezonde of ongezonde variant voor jou?

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen