Gevulde speculaas

Hij was heerlijk…! Allereerst ga je aan de slag met het maken van de spijs.

Recept gevulde speculaas van Ashley!

Ingrediënten spijs:

  •  200 gram amandelmeel
  • los geklopt ei
  • Zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld honing, agave of palmsuiker

Ingrediënten speculaas deeg:

  • 100 gram palmsuiker ( of andere zoetstof )
  • 250 gram (spelt)bloem
  • 2 eieren
  • 150 gram roomboter
  • 4 á 5 theelepels speculaas kruiden ( ik haal die altijd vers bij de molen)
  • Mespunt zout
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder

De bereiding

Bereiding spijs:

  1. Mix de amandelmeel, geklopte ei en zoetstof tot je een goede (niet te droge) structuur krijgt
  2. De mix gaat een nacht de koelkast in

Bereiding speculaas deeg:

  1. Breng de speltbloem, palmsuiker, eieren, roomboter, tl speculaas, mespunt zout en tl bakpoeder bij elkaar in een grote kom
  2. Kneed het geheel tot een bal van deeg
3. Ook deze mix gaat een nacht de koelkast in

Bereiding gevulde speculaas

  1.  De volgende dag rol je het deeg uit en verdeel je het in twee gelijke stukken
  2. Bekleed met het ene deel de bodem en verdeel daar vervolgens de spijs overheen
  3. De andere helft van het deeg gaat daar vervolgens weer overheen
  4. Bestrijk de bovenkant met eigeel
  5. Vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden

Voedingswaarden:

Aantal personen: 16
Calorieën 241 kcal
Koolhydraten 294 gram
Eiwitten 94 gram
Vetten 253 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen