Gevulde portobello's

Recept gevulde portobello ‘s 

Heb jij wel eens gehoord van gevulde portobello’s? Een portobello is een andere naam voor een kastanjechampignon. Deze soort is een stuk groter dan andere soorten waardoor de champignon heel geschikt is om te vullen. In dit recept worden ze gevuld met tijm, limoen en Parmezaanse kaas. Naast dat ze geweldig smaken, zien ze er ook nog eens erg leuk uit!

Ingrediënten

  • 2 portobello ‘s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ limoen
  • ½ takje tijm
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram waterkers
  • 300 gram gekookte quinoa
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking
  3. Bestrijk de portobello ’s met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Rasp wat schil af van de limoen.
  5. Doe de kaas in een schaaltje en prak de limoenschil en de tijmblaadjes erdoor. Breng het geheel op smaak met peper.
  6. Vul de portobello ‘s met het kaasmengsel en bak ze 15-20 minuten in de oven.
  7. Serveer de portobello ‘s met waterkers.

Voedingswaarden

  • 727 kcal
  • 69 gram koolhydraten
  • 36 gram eiwitten
  • 32 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze linzensalade met mozzarella. Klik hier voor het recept!

Over de schrijver
Reactie plaatsen