Het recept voor gevulde courgette

Gevulde courgette

Recept Gevulde courgette

Door de courgette te vullen wordt deze heerlijk!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 courgettes
  • 1 ui (groot)
  • 1 teentje knoflook
  • 120 gram tros tomaat
  • 400 gram kidneybonen (uit blik)
  • 4 theelepels kokosolie
  • 250 gram gehakt
  • Snufje chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper
  • 100 gram geraspte oude kaas 48+

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een grote kookpan met water op het vuur.
  3. Snijd maximaal een kwart van de courgette af en snijd de andere driekwart in de lengte doormidden. Doe dit ook bij de andere courgette.
  4. Lepel de courgettes uit en snijd de kwart stukjes van de courgette in stukjes.
  5. Snijd deui en knoflook fijn en snijd de tomaat in stukjes.
  6. Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
  7. Verhit 2 theelepels kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  8. Doe de gehakt erbij, rul deze gaar en voeg vervolgens de courgette en tomaat toe en bak deze even mee.
  9. Voeg als laatste de kidneybonen en de kruiden toe en de helft van de geraspte kaas. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  10. Zet een deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten staan.
  11. Blancheer in de tussentijd de courgette 1-2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit en spoel ze af onder koud water.
  12. Vet een ovenschaal in met de overige kokosolie en leg de courgettes daarin.
  13. Vul de courgettes met het mengsel in de pan en strooi de resterende kaas
  14. Bak het tot slot in de oven voor +/- 10 minuten.

Voedingswaarde totaal

2117 kcal
152 gram koolhydraten
152 gram eiwitten
92 gram vetten

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram