Geroosterde Punt Paprika & Olijven Zasta
Geroosterde Punt Paprika & Olijven Zasta
25 juli 2014 

Geroosterde Punt Paprika & Olijven Zasta

Courgette kun je op heel veel manieren eten. Bakken, wokken, uit de oven, grillen, noem maar op. Dat je courgette ook kan vervangen voor pasta en noodles is alleen niet echt iets waar je zo snel aan denkt als je met deze groente wil gaan koken. Maar het kan dus wel! En het is ook nog eens hartstikke lekker!

Met de spiraalsnijder kun je niet alleen courgette noodles maken, maar ook noodles van wortel, komkommer en super veel andere groenten of fruit. En omdat de smaak van courgette heel mild en zacht is, zijn de noodles van de courgette heel goed te gebruiken als vervanging voor pasta in gerechten. In het Engels vertaal je courgette met zucchini, dus daarom noem ik pasta gemaakt van zucchini Zasta. Lekker zelfgemaakt sausje eroverheen en je Zasta is klaar!

Vult het dan wel goed, alleen maar courgette? Geloof ons, het vult echt super goed! Bovendien kun je lekker veel van deze noodles opscheppen. Reken ongeveer 1 gemiddelde courgette per persoon en je hebt meer dan genoeg.

Een heerlijk en gezond gluten vrij, zuivel vrij en vegan alternatief voor een heerlijk bordje pasta!

Recept Geroosterde Punt Paprika & Olijven Zasta

Voor 2 personen

Benodigdheden:

  •  Spiraalsnijder of evt. een julienne rasp

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 4 kleine tomaten
  • 1 punt paprika
  • gesloten handje groene olijven
  • gesloten handje zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handje verse basilicum
  • handje verse koriander
  • sap van een halve limoen
  • 1 avocado
  • 6 cherry tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • wat pijnboompitjes en zonnebloempitjes

Bereiding:

  1. Maak van de courgettes noodesl en zet ze aan de kant.
  2. Snijd de punt paprika door de helft, verwijder de zaadjes en grill ze aan beide zijden in een grill pan met een beetje olijfolie.
  3. Stop de volgende ingrediënten in een keukenmachine: de kleine tomaten, olijven, gegrilde punt paprika in stukjes, basilicum, koriander, limoen sap, 1 el olijfolie en breng het op smaak met wat zout en peper.
  4. Mix dit geheel tot een mengsel wat nog een beetje korrelig is.
  5. Snijd de avocado in stukjes en zet dit aan de kant.
  6. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflook.
  7. Voeg de saus uit de keukenmachine toe aan de pan en laat dit even bakken zodat de saus heet is.
  8. Pop de cherry tomaatjes eventueel nog even in de oven of gebruik ze rauw.
  9. Rooster de pijnboompitjes en de zonnebloempitjes in een droge pan.
  10. Pak 2 grote kommen, schep hier de helft van de courgette noodles in en top met de saus, avocado, cherry tomaatjes, pitjes en eventueel nog wat extra koriander en limoen sap.

Eet smakelijk!

Handige tips:

Voeg wat kip/vlees/vis toe als je meer eiwitten binnen wilt krijgen.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 2
Calorieën 875 kcal
Koolhydraten 41 gram
Eiwitten 22 gram
Vetten 66 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen