Frisse fruitsalade

Een frisse fruitsalade als ontbijt

Een Frisse fruitsalade, de basis voor een gezond ontbijtje

Een frisse fruitsalade, je kunt zelfs ze uitgebreid maken als je wilt. Een fruitsalade is heerlijk als ontbijt of gewoon als tussendoortje. Zeker nu de lente is begonnen en de zomer eraan komt, is een frisse fruitsalade heerlijk. Je kunt natuurlijk altijd meer (tropisch) fruit toevoegen aan de salade om een andere smaak te maken. Met de onderstaande ingrediënten zul je in ieder geval een geweldige basis hebben voor een frisse fruitsalade. Blijf wel bewust van het aantal koolhydraten dat in fruit zit, hierdoor is het wel laag in vetten maar hoger in koolhydraten. Beweeg goed gedurende de dag om die koolhydraten dan te gebruiken als energie.

Ingrediënten

 • 70 gram sinaasappel
 • ½ grapefruit
 • 1 mandarijn (klein)
 • ½ takje munt
 • 1 eetlepel honing

Bereiding

 1. Snijd de sinaasappel, grapefruit en mandarijn in partjes en de muntblaadjes in dunne reepjes.
 2. Verdeel dit over een bord en schenk de honing erover.

Voedingswaarde totaal

 • 128 kcal
 • 25 gr koolhydraten
 • 2 gr eiwitten
 • 1 gr vetten
Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram