Elke dag een ei hoort er gewoon bij

Elke dag een ei hoort er gewoon bij!

Ei

In de onderstaande twee video’s kun je zien hoe jij makkelijk een ei pelt. Wij willen jou graag vertellen waarom wij jou een ei aanraden.

Veel mensen denken dat een ei niet echt gezond is, maar dat is het wel. Een ei kan prima gebruikt worden als tussendoortje. Neem bij voorkeur een gekookt ei. Een ei bakken gebeurd meestal in vet, hierdoor krijg je wat meer kcal binnen. Een ei is een verrijking van vele gerechten en salades, lekker als tussendoortje en wordt vaak verwerkt in gebak en desserts.

Voedingswaarde ei:

Voedingswaarde 66 gram
Kcal 88
Eiwit 8
Koolhydraat 1,25
Vet 5,6

Een ei bevat een hoogwaardige kwaliteit aan eiwitten. Dit betekent dat wij het eiwit efficiënt om kunnen zetten in ons eigen eiwit. Om deze reden is een ei een goed tussendoortje als jij wat extra eiwit wilt binnenkrijgen. Een ei bevat ook redelijk wat vet, dit is voornamelijk onverzadigd vet en komt in de eidooier voor. Wil jij wel een ei eten maar niet het vet dat erin zit, neem dat alleen het eiwit. Daarnaast zijn eieren rijk aan vitamine B12, vitamine D en mineralen zoals fosfor en seleen. Ook zijn eieren een bron van vitamine A, vitamine B2 foliumzuur en mineralen zoals ijzer en zink.

Elke dag een ei hoort er dus gewoon bij!

Voedingstips

Eieren pellen lastig? Niet op deze manier!

Super handig trucje om je ei te pellen!

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram