Elke dag een ei hoort er gewoon bij!
16 maart 2015 

Elke dag een ei hoort er gewoon bij!

Ei

In de onderstaande twee video’s kun je zien hoe jij makkelijk een ei pelt. Wij willen jou graag vertellen waarom wij jou een ei aanraden.

Veel mensen denken dat een ei niet echt gezond is, maar dat is het wel. Een ei kan prima gebruikt worden als tussendoortje. Neem bij voorkeur een gekookt ei. Een ei bakken gebeurd meestal in vet, hierdoor krijg je wat meer kcal binnen. Een ei is een verrijking van vele gerechten en salades, lekker als tussendoortje en wordt vaak verwerkt in gebak en desserts.

Voedingswaarde ei:

Voedingswaarde66 gram
Kcal88
Eiwit8
Koolhydraat1,25
Vet5,6

Een ei bevat een hoogwaardige kwaliteit aan eiwitten. Dit betekent dat wij het eiwit efficiënt om kunnen zetten in ons eigen eiwit. Om deze reden is een ei een goed tussendoortje als jij wat extra eiwit wilt binnenkrijgen. Een ei bevat ook redelijk wat vet, dit is voornamelijk onverzadigd vet en komt in de eidooier voor. Wil jij wel een ei eten maar niet het vet dat erin zit, neem dat alleen het eiwit. Daarnaast zijn eieren rijk aan vitamine B12, vitamine D en mineralen zoals fosfor en seleen. Ook zijn eieren een bron van vitamine A, vitamine B2 foliumzuur en mineralen zoals ijzer en zink.

Elke dag een ei hoort er dus gewoon bij!

Voedingstips

Eieren pellen lastig? Niet op deze manier!

Super handig trucje om je ei te pellen!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen