Elke dag een ei hoort er gewoon bij!
Elke dag een ei hoort er gewoon bij
Voeding
Bram Crans
Voeding
0 min
0

Elke dag een ei hoort er gewoon bij!

0 min
0

Ei

In de onderstaande twee video’s kun je zien hoe jij makkelijk een ei pelt. Wij willen jou graag vertellen waarom wij jou een ei aanraden.

Veel mensen denken dat een ei niet echt gezond is, maar dat is het wel. Een ei kan prima gebruikt worden als tussendoortje. Neem bij voorkeur een gekookt ei. Een ei bakken gebeurd meestal in vet, hierdoor krijg je wat meer kcal binnen. Een ei is een verrijking van vele gerechten en salades, lekker als tussendoortje en wordt vaak verwerkt in gebak en desserts.

Voedingswaarde ei:

Voedingswaarde66 gram
Kcal88
Eiwit8
Koolhydraat1,25
Vet5,6

Een ei bevat een hoogwaardige kwaliteit aan eiwitten. Dit betekent dat wij het eiwit efficiënt om kunnen zetten in ons eigen eiwit. Om deze reden is een ei een goed tussendoortje als jij wat extra eiwit wilt binnenkrijgen. Een ei bevat ook redelijk wat vet, dit is voornamelijk onverzadigd vet en komt in de eidooier voor. Wil jij wel een ei eten maar niet het vet dat erin zit, neem dat alleen het eiwit. Daarnaast zijn eieren rijk aan vitamine B12, vitamine D en mineralen zoals fosfor en seleen. Ook zijn eieren een bron van vitamine A, vitamine B2 foliumzuur en mineralen zoals ijzer en zink.

Elke dag een ei hoort er dus gewoon bij!

Voedingstips

Eieren pellen lastig? Niet op deze manier!

Super handig trucje om je ei te pellen!


Reacties
Categorieën