Een goede start van de week!
20 november 2013 

Een goede start van de week!

Het is weer maandag, de week gaat weer beginnen. Door actie te ondernemen krijg je vanzelf meer motivatie. Het ideale moment is vandaag! Bepaal wat je gaat doen en neem de eerste stap. Alleen vandaag telt.

Hoe krijg je meer motivatie?

Hoe vaak denk je niet: Pff, had ik maar meer motivatie. Dan zou er tenminste wat gebeuren! Natuurlijk krijg je door meer motivatie ook meer actie en dus meer resultaat. Maar….andersom werkt het net zo goed! Door meer actie krijg je meer motivatie. 

Wacht niet op het ideale moment

Wacht niet tot die ene persoon langskomt om je te motiveren. Dit kan 1 minuut, 1 dag, 1 maand of zelfs 1 jaar duren. Wat als die persoon nooit komt opdagen? Motiveer jezelf, jij bent de enige die dat kan doen. Niets is zo motiverend als jij bezig bent je gestelde doelen te verwezenlijken.

Voorkom het volgende:

1. Schuldgevoel

Niets werkt zo deprimerend als je schuldig voelen omdat je iets niet gedaan hebt. Denk maar eens na: Als je vindt dat je gisteren iets had moeten doen en je hebt het niet gedaan, zit je vandaag nog met een rot gevoel: “Zie je wel, ik kan het niet. Ik ben te lui. Ik had meer moeten doen!” Zo sta je vandaag al met 1-0 achter, nog voordat je moet beginnen. Er is maar één manier om te voorkomen dat dat morgen weer gebeurt: door vandaag iets te doen. Voel je niet schuldig over wat je niet gedaan hebt. 

Wees blij met al je inspanningen!

2. Doen wat je niet wilt

Laat de gedachte los dat je jezelf lang kunt motiveren door iets te doen dat je niet wilt. Dat lukt je een week, met veel doorzettingsvermogen misschien een jaar. “Hoe kan ik mezelf motiveren?” Dit is op zich een goede vraag. Maar een betere vraag is: “Hoe kan ik bepalen wat ik werkelijk wil?” Want als je daar het antwoord op vindt, dan heb je automatisch je motivatie gevonden.

Vraag jezelf af of je dit echt wilt doen. Of het echt de kwaliteit van je leven gaat verhogen.

3. De lange termijn

Vaak worden we moedeloos door alle dingen die nog moet gebeuren. Stel een kleuter beseft dat de eerste schooldag het begin is van 15 jaar leren en studeren, die meldt zich waarschijnlijk ziek, nietwaar? Dit is het goede nieuws: denk niet ALLEEN maar aan de langere termijn, denk ook aan het hier en nu. Bij alles wat we willen, hebben we altijd de kans om ermee te stoppen als het niet meer goed voelt.

Maak vandaag de juiste keuze. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen