Doorzettingsvermogen

Doorzettingsvermogen

Hoe vaak heb jij wel niet op het punt gestaan om te stoppen? Nou laten wij maar gelijk met de deur in huis vallen, ook wij hebben die gedachten wel eens. Wij zijn ten slotte ook maar een mens. Het is niet gek als deze gedachten door je hoofd spoken. Het gaat er alleen om hoe je ermee omgaat.

Onze eigen ervaring

Wij hebben met judo meerdere verlies potten meegemaakt en dat waren geen kleine wedstrijden. Hoe frustrerend is het als je helemaal naar Londen afreist en je verliest de eerste partij? Het idee om te stoppen ligt dan zeker om de hoek. Toch hebben wij elke keer weer de draad opgepakt en zijn door gegaan. Waarom? Omdat wij genieten van de sport, van de levensstijl en van de succesbeleving. En ook al heb je op dat moment geen succesbeleving, toch pak je het weer op. Je weet namelijk waarvoor je het doet. 

Denk dan ook terug aan de mooie momenten, want tegenslagen horen erbij. Dat geldt ook als je doelstelling is om af te vallen. Zeker weten dat jij tegenslagen gaat tegenkomen en zeker weten dat jij momenten hebt dat je denkt: ‘ik stop’. Denk dan even terug aan je doelstelling en aan hetgeen wat je al hebt bereikt. Als dit nog niet het gewicht is wat ervan af is gegaan, dan is het wel het gevoel van het eten van gezondere voeding. Zie de positieve punten ervan in.

Opgeven is geen optie!

Stoppen is geen optie, tenzij je natuurlijk andere prioriteiten hebt en het eigenlijk niet wilt. Er moet namelijk wel iets van intrinsieke motivatie in zitten om door te gaan.

Doorzettingsvermogen is hetgeen waar we het hierboven over hebben gehad. Doorzetten om je doel te bereiken en niet afhaken bij de eerste de beste tegenvaller. Met het doorzetten kom je heel ver en wij weten ook dat het soms even op is en dat de wilskracht er niet meer is. Deze raakt op een gegeven moment ook op. Laad jezelf weer op en denk aan de lange termijn.

Zorg dat bepaalde gezonde gewoontes echt geïntegreerd worden in je levensstijl, want dan gaat het ook minder energie kosten en hoef je voor je gevoel minder door te zetten. Het gaat dan ten slotte vanzelf/automatisch!

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram