Couscous met gewokte spinazie en biefstuk
18 september 2014 

Couscous met gewokte spinazie en biefstuk

Couscous kun je variëren met allerlei verschillende voedingsmiddelen. In het onderstaande recept vind je een overheerlijke combinatie van couscous met gewokte spinazie en biefstuk.

Ingrediënten:

  • (Spelt of volkoren)couscous
  • Verse spinazie
  • Biefstuk
  • Peper en zout
  • Pijnboompitten
  • Geitenkaas
  • Olijfolie
  • Ui
  • Knoflook
  • Kokosolie/roomboter

Bereiding:

  1.  Meng de couscous samen met wat peper en zout in een grote kom, met een laagje gekookt water.
  2. Leg hier een theedoek overheen en laat het een minuut of zeven staan.
  3. Rooster vervolgens de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  4. Snijd ondertussen de ui en knoflook.
  5. Gebruik een wokpan om de spinazie samen met de uitjes en knoflook te wokken.
  6. Bak de biefstuk kort of lang (naar keuze) in kokosolie of roomboter.
  7. Bestrooi de biefstuk met wat peper en zout voor de smaak.
  8. Het bord kan nu opgemaakt worden. Onderop het bord de couscous (met een kleine scheutje olijfolie erdoorheen), vervolgens de gewokte spinazie en tot slot de biefstuk, geitenkaas en pijnboompitjes.

Bon Appétit

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën afhankelijk van de hoeveelheid
Koolhydraten afhankelijk van de hoeveelheid
Eiwitten afhankelijk van de hoeveelheid
Vetten afhankelijk van de hoeveelheid

Over de schrijver
Reactie plaatsen