Core Training, Doe Niet Dit Maar Dat!
07 april 2016 

Core Training, Doe Niet Dit Maar Dat!

Core training, Af en toe is er een core oefening  (zoals de plank) die je niet helemaal goed uitvoert. De één zegt dat je de oefening op deze manier moet uitvoeren en de ander zegt dat je de oefening zo moet uitvoeren. Dit werkt niet echt bevorderend om de oefening technisch goed te leren. De plank is een voorbeeld van een oefening die soms niet helemaal goed wordt uitgevoerd. De plank is namelijk een oefening om de core spieren te trainen. Hierdonder zijn drie bekende fouten die Traning, Lifestyle en Voeding voor jou  speciaal heeft recht gezet!

1. Houd je lichaam in een rechte lijn

Om een plank goed uit te voeren, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het eerste punt waar rekening mee gehouden moet worden is dat je je lichaam in een rechte lijn houdt.
Zoals een plank er uitziet, zo hoor je ook de uitvoering te doen.

2. Ellebogen voorbij de schouders zetten

Het volgende aandachtspunt tijdens de plank zijn de ellebogen. Deze staan vaak recht onder de schouders.
Maar om meer spanning op je core te krijgen, moet je de ellebogen iets voorbij de schouders zetten.

3. Bilspieren goed op spanning houden

Het derde punt is dat je de bilspieren goed aanspant om zo dus ook die rechte houding van de plank vast te kunnen houden. Deze houding houd je dan gedurende de tijd vast voor een goede uitvoering van de plank.

Bonus tip!

Als je de oefening zwaarder wilt maken, kun je ervoor kiezen om aan iemand te vragen een gewichtsschijf op je rug te laten leggen. Hierdoor komt de core nog meer op spanning.

“Wil je meer van dit soort oefeningen? Klik dan hier” 

Over de schrijver
Reactie plaatsen