
Recept carpaccio
Ben jij een echte carpaccio liefhebber die altijd carpaccio bestelt wanneer je ergens gaat eten? Probeer dit recept dan eens uit! Het is zeer eenvoudig en een stuk goedkoper om zelf carpaccio te maken. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel varianten op dit gerecht. In onze variant worden er ingrediënten gebruikt als ossenhaas carpaccio, pijnboompitjes, rucola en Parmezaanse kaas. Deze ingrediënten zie je ook vaak terugkomen in restaurants. Dit gerecht kan dienen als lunch, tussendoortje of als voorgerecht.
Ingrediënten
- 100 gram carpaccio
- 1 eetlepel basilicumolie
- 2/3 eetlepel pijnboompitjes
- 10 gram Parmezaanse kaas
- Handje rucola
- 1 theelepel balsamico-zijn
- Peper en zout
Bereiding
- Laat de carpaccio in dunnen plakjes snijden.
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
- Was de rucola onder de kraan en in een sla centrifuge.
- Verdeel de plakjes vlees over een bord en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de carpaccio met de basilicumolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola en (eventueel) de balsamicoazijn.
Voedingswaarden
- 322 kcal
- 3 gram koolhydraten
- 30 gram eiwitten
- 21 gram vetten