Recept voor carpaccio

Carpaccio

Recept carpaccio

Ben jij een echte carpaccio liefhebber die altijd carpaccio bestelt wanneer je ergens gaat eten? Probeer dit recept dan eens uit! Het is zeer eenvoudig en een stuk goedkoper om zelf carpaccio te maken. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel varianten op dit gerecht. In onze variant worden er ingrediënten gebruikt als ossenhaas carpaccio, pijnboompitjes, rucola en Parmezaanse kaas. Deze ingrediënten zie je ook vaak terugkomen in restaurants. Dit gerecht kan dienen als lunch, tussendoortje of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 100 gram carpaccio
  • 1 eetlepel basilicumolie
  • 2/3 eetlepel pijnboompitjes
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • Handje rucola
  • 1 theelepel balsamico-zijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Laat de carpaccio in dunnen plakjes snijden.
  2. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.
  3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  4. Was de rucola onder de kraan en in een sla centrifuge.
  5. Verdeel de plakjes vlees over een bord en breng op smaak met peper en zout.
  6. Garneer de carpaccio met de basilicumolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola en (eventueel) de balsamicoazijn.

Voedingswaarden

  • 322 kcal
  • 3 gram koolhydraten
  • 30 gram eiwitten
  • 21 gram vetten
Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram