Boekweitwraps met kipfilet en avocado
24 juni 2016 

Boekweitwraps met kipfilet en avocado

De boekweitwraps met kipfilet en avocado, is één van onze favoriete recepten. Het is heel voedzaam, smaakt goed en zit vol gezonde ingrediënten. Wij zijn groot voorstander van het gebruik van boekweit. Het is namelijk geen graan, maar een kruidachtige plant. De zaadjes hiervan zitten vol met eiwitten, vezels en bevatten veel magnesium, kalium en fosfor. De boekweitwraps met kipfilet en avocado zijn daarom de perfecte snack voor bij de lunch.

Tip: “Doe wat kaneel bij het boekweitmeel voor extra smaak”

Ingrediënten

  • 50 gram boekweitmeel
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 ei (M)
  • Snufje zeezout
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 theelepels kokosolie
  • 90 gram kipfilet
  • 1/3 avocado
  • 15 gram rucola

Bereiding

  1. Doe de boekweitmeel, zout en oregano in een kom en voeg daarbij de melk. Meng met een garde alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
  2. Doe als laatste het ei in de kom en kluts goed door elkaar.
  3. Zet een pan op het vuur en doe wat kokosolie erin.
  4. Giet een deel van het beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig in de pan.
  5. Bak totdat beide kanten mooi gaar en goudbruin zijn.
  6. Haal voorzichtig uit de pan met een grote spatel.
  7. Wanneer het beslag op is en de wraps zijn gebakken, kan je ze gelijk serveren.
  8. Beleg de wrap ten slotte met kipfilet, avocado en rucola.

 Calorie en nutriënten inname

  • Calorieën 679 kcal
  • Koolhydraten 51 gram
  • Eiwitten 42 gram
  • Vetten 34 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen